Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

NickE

Én Arduino+RAMPS+Stepstick hármast használok. A RAMPS-t építettem, a többit vettem. A legtöbb vezérlő, ami a REPRAP oldalán van gyakorlatilag ugyanaz, csak egy panelra van feltéve az ATMEGA + motorvezérlők + RAMPS-on található egyéb cuccok (FET-ek az extruder és asztal fűtésének kapcsolásához, végálláskapcsolók csatlakozói, hőmérők, stb)
;
;Szerintem nem olyan jó ötlet olyan panelt venni, amin minden rajta van, mert ha ott valami megáll, nehéz a hibakeresés is, meg nem biztos, hogy a TQFP100 tokos atmegát ill. az Allegro féle QFN 5x5mm motorvezérlő IC-t cseréjéhez találsz vállalkozó szellemű jelentkezőt...
;
;Megjegyzem, nekem még nem állt meg semmi, de nem árt erre is gondolni.

wcsxp0uxa

Hm , szerintem minden videó kártya támogatja az OpenGL-t.
;Úgy kb ,mióta a 3dfx eltűnt.
;Az tuti ,hogy egy 3d-s kocka nem kihívás semelyik 15 évnél fiatalabb videó kártyának.
;Nézegetve a letölthető fájlokat ,szerintem nem kell hozzá erőgép sem.(keresztplatformos)
;Inkább effektek lehetnek, amit érdemes kikapcsolni . (én nem ismerek 1-et sem amitől szaggatna a 2 éves számítógépem , mindennel vitte idáig a 100fps-t)
;
;

s7manbs8

Az OpenSCAD nevű program a gépem elég régi, alaplapi VGA van rajta csak , vagy 7-8 éves P4.

wcsxp0uxa

Na kipróbáltam a legrégebbi számítógépünk-el egy (6év) 3d-s OpenGL kocka effektet.(pörög a kocka 3-irányba)
;
;-felszínre feszített bitkép mind a 6 oldalán.
;-élsimítás
;
;fingás nélkül viszi , Win astalawistával.

000000000

NickE  
;és a Stepstick -et honnan szerezted be?

NickE

Félreértés ne legyen:
;Az OpenSCAD program működik, kirajzol bonyolult alakzatokat is, de nem az OpenGL-t használja. Ezt onnan lehet tudni, hogy hiába választom ki a View menü alatt az OpenCSG-t, amihez OpenGL kell, amikor kirajzolja a kockát, gömböt, egyéb alakzatokat, átvált az alatta található CGAL Surfaces-re, ami már nem használja az OpenGL-t.
;
;Ez azért gond, mert sok funkció - nyilván bonyolultabbak - már igényelné a videokártya OpenGL támogatását.
;
;Grafikai programozásban nem vagyok nagy szaki, de most olvasgattam és azt írják, hogy az M$ féle Direct3D és DirectX támogatottsága jóval nagyobb, főleg játék miatt. Az OpenGL-t és annak is az újabb verzióit már egyáltalán nem támogtja minden kártya. Az OpenSCAD oldalán is írnak a videokártyákról és ott is azt írják, hogy az OpenGL miatt egyáltalán nem mindegy, mi van a gépben.

wcsxp0uxa

Az simán lehetne ,hogy olyan effekteket használnak amit tegnap írtak meg és a régebbi kártyákban nem található.
;Már rég nem töltöm az időmet játékkal ,de úgy emlékszem ,hogy az OpenGL -t már nem fejlesztik. (ezt ha minden igaz azNvidia fejlesztette , lett helyette jobb(ak))
;Amit le lehet tölteni az tuti keresztplatformos , tehát MS külön támogatás szerintem nincs.
;A Directx9-nél 5 éve tuti áll a számláló a .Net miatt.
;
;
;
;

NickE

2vkx6unz

Az oprn Gl a 4.4 verziónál tart aminak a kiadási dátum 2013. júli 22. Most is fejlesztenek hozzá. A 4.3-at még ATI és AMD is támogatta. DirectX a 11.2-nél tart igaz Win8.1 alatt.

000000000

Köszönöm Nicke! :)
;
;Ha CNC - ről és nem 3D nyomtatóról van szó, akkor milyen léptető motor vezérlőt ajánlotok?
;Mind &"kész&" mind a &"DIY&" készítésüek is érdeklenének :)

wcsxp0uxa

Jó hallani új híreket , köszi!

000000000

A fehérvári talira hozhatna valaki egy működő 3d-nyomtatót, nagy sikere lenne szerintem.
;

keri

Te még nem csináltál??? :D

000000000

Talán majd télen.?

keri

Én is így vagyok. Mindig télen építgetem a masinákat. Amíg jó az idő kint nem nagyon jutok ilyesmihez. Végülis a gravírozom jól áll, pár hét tiszta munkaidővel kész leszek, és arra gondoltam veszek készen egy extrudert. Aztán ha tetszik a móka majd gyártok külön 3D nyomtatót is.