Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon csodálkoztam, hogy a Talira egyetlen 3d nyomtatót sem hoztak!:(

laaci

Persze mert csak egyetlen egy kész/működő van. Az meg remélem, napi 24 órában ontja a bérmunkát. :)

keri

Azt hittem te csinálsz, valamelyik gépedből átalakítva :)
;
;Igen, ahogy követem, nagyrészt a félkész állapotban van mindenkinek.

Devecz Miklós

az enyem kesz van, de most eppen nyaralok

3vv2btrhv

Igen a LOM - volt az elsö 3d nyomtató , és sokan eltemették , de fejlesztettek és itt van az eredmény !!

3vv2btrhv

http://www.indiegogo.com/projects/i-am-3d&" TARGET=_fnew>;Az eltemetett IGUS építöellemek felhasználásával készült ;

keri

Ilyesmi papírból kivágós nyomtató volt anyámék cégénél, de az nem színes volt.
;Tényleg az első ilyen technológia amiről hallottam.

9ah5mpgwm

mesterek!!!
;ajánlottak nekem 3mm végtelen szálat ami olyan anyag mint a baba tusfürdő flakonja.kérdésem az jó lenne nyomtatni???190 fok körül nyomtatható,5E kilója.és kell-e valakinek?
;

Devecz Miklós

Jó lenne ismerni az anyagát, csak akkor dönthető el, hogy lehet-e erre a célra használni.

keri

Srácok, ugyan én nem foglalkoztam még műanyaggal, de a fröcsöntős ismerős lazán bedarálta és beletöltötte a gépbe az ismert anyagú hulladékot. Mivel egy kiló általános műanyag 3ezer forint, az nem működik hogy fogok egy szimpatikus műanyag hulladékot, beolvasztom, és húzok egy méretezett lukon keresztű szálat? Még csak extruder sem nagyon kell ehhez.
;
;Kell egy hűtött furat, aminek az elején még folyékony az anyag, a végén szilárd, valamennyire így a megszilárdult anyag mint egy dugattyú húzná be magával az olvadékot, esetleg néhány O gyűrűs tömítést is be lehet vetni.
;
;AMúgy meg 3 ezer forint a kommersz műanyag kilója, 7000ért már teflont adnak, a spéci ZX530-as kerül ~30ezer forintba. Szóval nem világos mire fel ilyen drága a spulni, és hogy miért nem csináljuk magunknak.

000000000

Szia,
;
;Elvileg bármilyen műanyag jó lenne, de vannak adalékolt, üvegszálas stb. anyagok. Ha sima PA vagy ABS anyagot tudsz venni hulladékként, az tökéletes.
;Azért granulátumot könnyebb olvasztani, és extrudálni. Egyébként több ilyen extrúder is van fent a neten: hajtócsiga, fútött kúp, hőérzékelő kombót használnak.
;http://www.thingiverse.com/thing:83570&" TARGET=_fnew>;Filament extruder;

000000000

Nem is hűtik, még lágy, és a levegőben (esetleg ventillátorral segítve) hűl le, és már tekerik is fel. a fejet cserélik az elvárt átmérőnek megfelelően. A komolyabb gépeken van egy késleltető, és hőmérő blokk, hogy a csigát és a motort ne szakítsa meg, amíg fel nem melegszik és olvad az elején.