Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

NickE

NickE

Néhányan érdeklődtek bérnyomtatással kapcsolatban. Egyelőre még nem nyomtattam senkinek, de most már úgy érzem, hogy fog menni, tehát ha valaki akar 3D nyomtató készíteni (Prusa, Printrbot, stb) és kellenek a 3D nyomtatott műanyag alkatrészek, vagy bármi egyéb igény van, STL fájl alapján ki tudom nyomtatni.
;
;Ár: tapasztalat híján egyelőre még nekem is számolgatnom kell, hogy mennyiért éri meg... Úgy saccolom, hogy 30-40ezer Ft/kg körül mozognak a bérnyomtatások. Az alábbi doboz 22g, tehát a műanyag ugyebár könnyű. Viszont 2 óra volt a nyomtatási idő. Én 23ezerért vettem a prusa műanyag alkatrészeit extruder nélkül. Azóta csökkentek az árak, már extruderrel is kijön ennyiből. Kb. 700-800grammra saccolom prusa műanyag alkatrészeit, de ez nem biztos. Ez 2-3 napnyi nyomtatás kb. :(
;
;Majd ha lesz több tapasztalat, akkor tudok pontosabbat mondani.

9hpa53xy

Na ezt örömmel hallom! Hogyan alakulnak az árak, ha én adom az alapanyagot?

NickE

Nekem fehér (natúr) és fekete ABS műanyagom van, 1,75mm-es kell. 7-8000 körül mozog szállítással együtt 1kg. Tehát ennyit tudok engedni, ha Te adod a műanyagot.
;
;Ha tudsz jobb forrást, engem is érdekel.

KoLa

Itt! hogyan van az élethű színezés?[#eljen]

9hpa53xy

PLA? nekem PLA-m van.

NickE

Még nem próbáltam PLA-t, nekem nincs itthon.

c2nsu773m

Kellene csinálni egy szálhúzó masinát.
;Nálunk a faiparban rengeteg ABS hulladék keletkezik szinte zsákszámra.
;A bútorlapok éleit szokták bezárni vele ami túlnyullik a bútorlap szélén azt lemarja a gép.
;

000000000

http://www.3ders.org/images/lyman-filament-extruder-2-1.jpg&" border=0>;

svejk

Igazi deszkamodel :)
;

NickE

Én is néztem már ezt. Nem egy gyors technika ez sem, 1 perc alatt kb. 30cm műanyagot extrudál ki. Egy kilós guriga legyártása elég sok idő lehet.
;
;Keresgéltem a neten, de nem találok ABS granulátum árakat. Csak úgy érné meg ilyet építeni, ha volna stabil és nagyon olcsó műanyagforrás, lehetőleg több is.

Szedlay Pál

2vkx6unz

Persze csak nek kilós kiszerelésben. No meg szállítani is kell :)