Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Messer

Köszi az észrevételeket!
;Igaz, hogy A3-ast írtam, de kezeli a nyomtatóm az amerikás szabványokat is. 480x330mm-t tud bejárni úgy emlékszem. + ráhagytam még egy kicsit a szélekre, mert lesz olyan anyag amit , nem csak teríteni, hanem tömöríteni is kell. 0,1mm rétegekkel számoltam én is. Az utolsó fogaskeréken fellépő 2 fokos holtjáték a menetes szárra vetítve kb. 0,01mm Z irányt jelent. &"előfeszíthető&", állítható lesz a fogaskerékrendszer. Jobban félek attól, hogy a viszonylag nagy Z érték miatt, a por súlya annyira nyomni fogja a tömítést a portartály alján, hogy az már gondot fog okozni. pl. a léptecsek nem bírják majd szuflával. Sajna ezt előre nem tudom kiszámolni.

besirkyjh

Szia
;
;A &" Z &" holtjátékkal ebben az esetben nem igazán kel foglalkozni hisz egyirányú mozgás van és a &"tálca+por&" sulya kiszedi azt .
;
;

besirkyjh

Szia  
;
;A lényeg az lenne hogy minél nagyobb léptetö fordulattal érd el az 5mm/sec elötolásod .
;Egy Nema23-as elmegy 700 - 1000fordulatig egy Nema17-es még tovább .A lényeg még hogy ne adj neki nagy dinamikát .Az is lényeg hogy ha mod van rá ne mikrosteppel érd el a megfelelö felbontást és sebességet hanem mechanikusan !
;Ez a fogaskerekes megoldás tetszik és szerintem alkalmazhato is !
;

laaci

Kulcsár Zoltán köszönöm az észrevételt.
;Pont a súlyból adódó lendület miatt nem tudtam mennyire fordulnak tovább a sarkokon lévő nagy fogaskerekek.
;Elfogadom a nálam tapasztaltabbak véleményét.

besirkyjh

A lendületre irtam a kis rámpát ( gyorsulást ) és a menetemelkedést .
;Természetesen itt is van optimális léptetö nyomaték de az a 10 - 15kg max amit emelgetnie kel az nem igazán probléma ( oda még vannak olcso megoldások léptetökben ) .
;

Kristály Árpád

000000000

Istenem, Istenem, lassan már a hülyegyerek is észt nyomtat magának, és beteszi a fejébe, hogy több legyen neki.:))))))
;

laaci

Hát lassan tényleg.
;Szerveket/testrészeket nem keveset nyomtatnak.
;Van külön fognyomtató, de nyomtattak már állkapcsot is. Csináltak koponya tetőt, amit be is ültettek. Készítettek működő fület is. És amikről még nem is hallottunk.
; http://mashable.com/2013/05/24/3d-printed-splint/&" TARGET=_fnew>;&"3D-printed splint that saved the child&#039s life&";

Messer

Az &"okosabbak&" közt pedig van olyan, aki azt hiszi, hogy a Star Trek  replicator csak filmes kellék marad örökre. :)

besirkyjh

Szia
;
;Senki nem vitatja a technologia lehetöségét és fontosságát !
;Amiröl Te irsz az nem a 347 dolláros gépeken készült és föleg nem home  körülmények között .
;Egy kicsit ugy tünik nekem mint a &" minden bölcsödébe laptoppot &" projekt ( a szines ceruza és hozzá a papir a sokadik helyen van csak ) .Trendi !!
;
;

Kristály Árpád

Olvastam, hogy a NASA!!!....szeretné ha számára PIZZA!!!!...nyomtatót készítenének, mert készülnek a Marsa...gond a sok élelmiszer tárolás stb.
;

Kristály Árpád

Csak azért nehogy azt higgyétek, hogy elgurult a gyógyszerem....
;http://www.sg.hu/cikkek/97464/pizza_a_nyomtatobol&" TARGET=_fnew>;NASA;[#csodalk][#conf][#falbav][#rinya][#integet2]

NickE

Milyen port fogsz használni?

Messer

Évekkel ezelőtt feliratkoztam egy fórumra. Ott leközöltek pár receptet. Fogászati gipsz alapúakat. Azokat kipróbálom. De keverek majd saját mixeket is. A timföldet és a porfestéshez használt műanyagport is ki akarom próbálni. Persze nem natúrba. :) Adok majd hozzá a fórumon ajánlott Maltodextrint (ha jól írom) meg nedvesitőnek (felületaktiválónak) ki szeretném próbálni a permetezéshez használt Nonitot is.