Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

A program felépítésével még nem nagyon foglalkoztam.
;Annyit már észrevettem, hogy az a program, ami gcodra fordítja az egészet, figyelembe vesz egy csomó paramétert, és ez alapján vezérli az extrudert.
;
;Nem sokára szerencsém lesz élesben is tesztelni a program viselkedését, mert begyorsultak az események.
;Az előzőekben belinkelt delta robotom nem vált be, mert trapézorsóval oldottam meg a tengelyek mozgatását.
;Ez rosz döntés volt, mert lassú volt a mozgatás.
;Most már bordás szíjjal oldottam meg.
;Jelenleg a vezérlő program tesztelése folyik, mert nem találtam példát az interneten az LCD kijelzős kivitelre.
;Ha ez már müködik, következhet a felső rész elkészítése.

Devecz Miklós

Itt tartok:
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/DSCF7757s.JPG&" border=0>;
;
;

c2nsu773m

Miért kell az asztalt fűteni?
;A munkadarab leszedésekor?

000000000

A vetemedés elkerülése miatt.
;A belső részek lassabban hűlnek.

svejk

Ahogy ismerlek Vbodi, van rá egy söröm, hogy Neked sokkal hamarabb lesz ilyen nyomtatód, mint gondolnánk. :)))
;Gyanúsan érdeklődsz a téma iránt! :)
;
;

000000000

Ezt Mach3-al nyomtatták.
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2013.05.22/modpic2.jpg&" border=0>;

000000000

[#nyes]
;Csak érdeklődés szintjén. :)))

Devecz Miklós

Nem adom át az elsőbséget!
;Most már azért is befejezem.

4k0yxz3fu

Sziasztok! Létezik olyan, hogy az ember a CNC gépére fölszerel egy extruder fejet meg egy ilyen fűtött lapot és úgy nyomtat? Van ilyen átalakítás vagy kiegészítés?

000000000

Én nem versenyzek, drukkolok Neked!

000000000

Természetesen, sok ilyen megoldás létezik.

000000000

Extruder a marómotor helyén.
;
;http://www.jonshobbies.com/wp-content/uploads/2013/01/Extruder-Setup-300x225.jpg&" border=0>;

NickE

Köszi!
;
;(Munkahelyemen reggeltem a networköt, mert elfelejtettem a belépési adatokat)
;
;Jól fogalmazol, elindultam az úton :) Máris megéheztem jobb gép(ek) építésre.

NickE

A 3D nyomtatók másik nagy buktatója a rezonancia, mivel sokszor nyomtat cikkcakkban. Nem tudom, hogy viselkednek a hosszú pálcák, amikor elkezdi rángatni az extrudert jobbra-balra?

000000000

Egy masszív marógépen nincs ilyen gond.