Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Megcsinálom, mert a Mach3 alatt is érdekel a dolog.

3vv2btrhv

Pedig nagy üzleti lehetöség van benn !! Nem is magyarország a célfelhasználok tábora .Gépet kell értékesítened , hidd el nagy pénz van benne .

s7manbs8

Gyorsan csinálok én is egyet-kettőt, ha ilyen nagy biznisz. :)

s7manbs8

Ide meg ásót kapát kéne gyártani, van elég unatkozó emberke. :)

keri

Én már nézegettem. Aki benne van a matekban annak nem gond megírni a függvényt. Szóval vagy keresel a googleval egy ide vágó függvényt, vagy megkérdezed a &"segítség, béna vagyok&" topikban és össze okoskodjuk neked [#kacsint]

keri

Nagyon pöpec gép [#eljen]
;Nekem is ez a delta kialakítás tetszik aktuálisan, nagyon letisztult és elegáns szerkezet.
;
;Utána néztem, 0.5 és 0.2mm között vannak fúvókák, ABS és PLA műanyagokhoz, de itthon valami borzalmas áron adják, szóval hülyék ezek.
;
;Én olyan extrúdert tervezek ezért ami sima granulátumból dolgozik, az úgy olcsóbb.

keri

Egyébként ha tudok 0.1mm fúvókát csinálni azon át lehet préselni szerintetek a nejlont, vagy ABS-t?

Devecz Miklós

Nem a fuvóka kifolyó nyilás átmérő határozza meg a réteg vastagságot.
;Ezt a Z-irányú lépéssel lehet szabályozni, vagy is keni az anyagot.

s73tgf9vg

Csak az utolsó része igaz a mondatodnak, &"keni&" az anyagot. Nagyobb átmérőjű fúvókával nagyobb rétegvastagságokkal, kisebb átmérőjűekkel, alacsonyabb rétegvastagságokkal lehet dolgozni. Ha nincs összeegyeztetve akkor nagyon elkeni az anyagot és pontatlan lesz a termék. A minimális kenés a legjobb, 0.1mm-es véggel nyilván sokkal pontosabb a termék mint egy 0.6-ossal azonos rétegvastagság mellett.

s73tgf9vg

Szia keri! Árulnak is olyat. Ha tudsz szerezni vagy csinálni, az a legpontosabb.

000000000

Miklós! Ennek a delta kialakításnak mi az előnye a hagyományos gravírgép kialakítással szemben?
;Egy gravírgépre szerelt nyomtatófej nem jó megoldás?

keri

Teljesen jó a sima gravírozóra rakott nyomtatófej is.
;
;Viszont itt nincs szükség semmilyen merevségre, mivel zéró a forgácsoló erő és az extruder súlya is kicsi, ezért lehet ilyen &"épphogy&" mechanikát is használni.
;
;Másik szempont, hogy ezek a gépek általában képesek legyártani saját magukat szerkezeti elemeit, így minimális szerkezeti kiegészítőkre törekszenek a lineárok és motorok mellé.

keri

Értem, csak azt nem tudtam, hogy lehet e használni ilyen kicsit, mert 0.2 alatt nem találtam még.

keri

Amúgy ha egyszer végre elkészülök, akkor én is a gravírozó gépre akarok nyomtatófejet rakni a próbákhoz.

000000000

Nekem is megmozgatta a fantáziámat, ABS anyagból sok modell alkatrészt lehetne gyártani.
;Persze nem biztos, hogy megéri!?