Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

4k0yxz3fu

Sziasztok,
;
;Lehet, hogy nem teljesen idevaló a kérdés de én nyomtattatni szeretnék valakivel. Van valakinek valami tapasztalata nyomtatós cégekkel? Bekértem két árajánlatot de egyelőre semmi válasz.

Devecz Miklós

Első próbálkozások. Még nincs teljesen kész, de már rajta vagyok.
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/DSCF7751s.JPG&" border=0>;

svejk

Milyen mozgásvezérlő program hajtja?
;

Devecz Miklós

Arduino 2560-ra épülő program.
;A szoftverrel még csak most ismerkedem.
;Van egy alapprogram, amit szabadon lehet fejleszteni.
;Egy pár dolgot már átírtam benne, elég rugalmas.

Devecz Miklós

Valamit elfelejtettem:
;Nem kell számítógép hozzá.
;A számitógépen elő kell állítani a gcodot, amit SD kártyára másolva, számitógép nélkül le lehet futtatni.
;A nyomtatás közbeni paramétereket 4x20 soros LCD kijelzőn lehet beállítani , vagy ellenőrizni.

svejk

No ez valóban fontos momentum, köszönöm!
;Akkor gondolom nem is G-kódokkal dolgozik  mozgásvezérlő.

Devecz Miklós

svejk

Márpedig ez G-kód, ha nem is teljesen kompatibilis az eddig általunk ismerttel.
;no, végül is arra akartam kilyukadni, hogy a z elkészült mechanikádat és Arduino-s vezérlőddel hagyományos G-kódok is végrehajthatók-e, azaz pl. tudna nyákot fúrni.  
;
;Elég látványos lenne ezen a mechanikán. :)
;

Devecz Miklós

Megoldható.
;Létezik ennek a programnak hagyományos CNC változata is. Úgy lehet vele marni, mint a Mach3 programmal.

Devecz Miklós

Erre is rá lehet ereszteni a Mach3-at.
;A &"Formulas&" menűpontban definiálni kell a tengelyeket, és már futhat is a program.

c2nsu773m

Nagyon jó néz ki!!!
;Mennyiért csinálsz nekem egy gépet?[#smile]

svejk

Őszintén szólva nekem az a &"formulas&" része fehér folt a Mach-nek, bár egyszer azt hiszem Béni már mutatott példát.  
;Te be tudnád írni a megfelelő formátumban a függvényeket?
;

Devecz Miklós

Fogalmam sincs, eddig mennyibe van.
;Még csak a variációkat keresem, lehet, hogy még ez sem az utolsó megoldás.
;Nem tudom milyen lesz a sebessége, előfordulhat, hogy a a hajtás bordásszíj lesz.
;Nem tudom.
;Először mozgásra kell birnom, aztán meglátjuk.
;Van már egy müködő megoldás (valahol lejjebb valamelyik hozzászólásnál van egy fotóm róla), de az sem tetszett.
;  
;

Devecz Miklós

Holnap kitalálom a képletet, mert az Ardunino szoftvernél máskép kezeli a képletet. A Mach3-hoz át kell számolnom.

svejk

No nem eszeveszetten fontos, csak az elmélet és a szintaktika miatt lenne érdekes.
;
;