Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Elvileg minden fajta CNC gépre felpakolható, csak legyen három irányú mozgástér.
;A hagyományos CNC vezérlések nem jók hozzá, mert figyelni kell a hőmérsékletet, a szálvezetés sebességét, stb.
;Van egy speciálisan erre a célra kifejlesztett program, ami szabadon módosítható a felhasználó szája íze szerint. A nyomtatáshoz felhasználható fájlnak &"STL&" kiterjesztésünek kell lennie, mert csak ezt eszi meg, ebből készít gcodot.
;
;A delta kialakítás előnye, hogy magasabb tárgyak is készíthetők vele, és látványos a működése.

Rabb Ferenc

Azért túlzottan ne ragadtasd el magad! A néhány tizedes felületi érdesség, a hasonló nagyságrendű mérethűség nem túl biztató a késztermék gyártásnál. A már helyén lévő &"hideg&" anyagra felvitt következő olvadt réted tapadási szilárdsága sem azonos egy homogén fröccsöntött darabéval.
;
;Ez a technológia (minden változata) inkább a gyors protogyártást támogatja. Napok alatt lehet egy design többféle változat létrehozni vele. Egy kis sikamika, festés, feliratozás, logo, aztán a leendő megrendelő kezébe lehet nyomni - na melyik tetszik? Ezután készülhet el a végleges fröccsszerszám aranyáron...  
;
;Vagy kisebb darabszámnál és minőségi követelménynél pl szilikonszerszám. Ezzel is elkészíthető szerszámonként közel száz késztermék kisnyomású RIM vagy vákuumöntéses technológiával kétkomponensű poliuretán alapanyagból.

keri

Dehogy éri meg, ez leginkább játék.
;Egy marógéppel hatékonyabban lehet bármit gyártani, de attól még érdekes technológia.

Devecz Miklós

Akkor kereszteljük át a fórum címét &"Nagyipari CNC Fórum&"-ra. Én azt hittem, hogy a hobbista a saját örömére alkot, amihez kedve van, és keresi az újabb megoldásokat.

istvan58

mar nem jó a link de itt van ugyanaz..http://www.wimp.com/functionaltools/&" TARGET=_fnew>;Link;

svejk

Tudod, ez a végletek fóruma, elég nehéz itt ellavírozni a témák és tagok közt. :)

svejk

Formulas??
;Ráér, csak emlékeztető volt. :)

Devecz Miklós

Nem felejtettem el, csak egy hétig nem voltam itthon, és a nyakamba szakadt egy csomó felesleges munka, amit nem szeretek, de meg kell csinálni (ajánlatkészítés)

s73tgf9vg

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-22421185&" TARGET=_fnew>;3D nyomtatott pisztoly. Gondolom rettentő pontatlan, de pár méterről így is halálos.;

keri

És ezt most mire írtad?
;Szerintem olvasd el még egyszer én mit írtam, mert nem értem felháborodásodat.

keri

Ennél egy svájci bicska is halálosabb, de azért érdekes kihívás egy ilyen nyomtatható műanyag fegyver.

Devecz Miklós

Nem vagyok felháborodva, néha kell egy kis játék is.