Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ez egy elég kezdetleges hobby masina, ilyet építeni is könnyen tudsz.
;Ennyi pénzért vedd meg inkább a pár hozzászólással lejjebb hirdetett magyar gyártású MakerBot klónt.

3vv2btrhv

Ja , és lesz garanciád !!

3857d67m

Köszönöm a válaszokat.
;Az érveitek meggyőzött ez a gép felejtős.
;Tovább keresgélek,és megnézem a klón gépet is.
;Üdv.
;szigony
;

keri

Ez a konstrukció volt az első működő hobby 3D nyomtató ami képes volt önmaga alkatrészeit legyártani, szóval azért nem hülyeség ez sem. De inkább saját építés esetén tudom javasolni.
;
;Mindenesetre érzékeny a beállításokra egy olcsó 3D nyomtató, ezért jó ha megbízható, vagy könnyen utolérhető gyártótól van, ha nem te építed.
;
;A MakerBot, az egyik legsikeresebb ilyen konstrukció, és mivel hozzáférhető minden dokumentáció, magad is megépítheted ha akarod, ezért merem inkább ezt javasolni.
;
;Persze vannak még más szerkezetek is, szóval nézz körül. Nekem a http://www.youtube.com/watch?v=AYs6jASd_Ww&" TARGET=_fnew>;tripod; jellegű gépek nagyon tetszenek, persze nem feltétlenül ezek a legjobbak, csak jól néz ki.

ih7fm6t23

A tisztánlátás kedvéért: a mi általunk forgalmazott gépek sajnos nem magyar gyártásúak, ezek is Kínában készül, két gyártó termékei. De valóban a Makerbot design-jára, hardware-ére, stb. épül. Ezek kész gépek, összeszerelni nem kell már őket, viszont a szállítás miatt némi kalibrációt igényelnek, a nyomtatási terület szintezését leginkább, hogy a fúvóka mindig párhuzamosan fusson a fűtött platformmal, illetve a távolság is optimális legyen. De ezeket ugyanúgy bármilyen másik 3D nyomtatónál el kell végezni. Ha valakinek kérdése volna a gépekkel kapcsolatban, szívesen válaszolok. Illetve lesznek bemutatók is, ha valakit érdekel, kérem küldjön nekem emailt, és írunk, ha lesz kiírt időpont ill. helyszín (Budapesten).

3vv2btrhv

https://www.facebook.com/JodinskyJewels&" TARGET=_fnew>;letisztult konstrukció DLP nyomtató;

Motoros

&"ami képes volt önmaga alkatrészeit legyártani&"
;már csak az hiányzik, hogy össze is szerelje magát.[#csodalk]

s7manbs8

Olyan is van, csak pár 100 fényévvel arrébb levő csillag bolygó lakóinak. :)

Motoros

Olyan messze azért nem kell menni. Egyebek között az ember is legyártja saját magát, és még élvezi is :))

s7manbs8

NickE

Az OpenSCAD-el játszadozok. Ez azoknak való, akiknek könnyebb leprogramozni a 3D alakzatokat, mint megrajzolni [#nyes]
;
;Viszont nekem nem megy az OpenCSG, valószínűleg gyenge videokártya miatt. OpenGL-t támogató kártya kellene. Viszont ismerősök gépein is próbáltam, de nekik sem ment és vannak köztük egész új és erős masinák is.
;
;Ha valakinek van erősebb kártyája és volna kedve kipróbálni, a következő a teendő:
;
;A www.openscad.org -ról le lehet tölteni a szoftvert, bal oldalt a szerkeszőbe elég beírni, hogy pl.:  
;
;cube(20);
;
;F9 és utána F6 leütni, megjelenik eg kocka, de a kérdés az, hogy a view menüben OpenCSG van kiválasztva vagy átváltott az alatta lévőre.
;
;Előre is köszi, ha esetleg valaki hajlandó kipróbálni.

000000000

Sziasztok!
;
;Egy 3D nyomtató építésére addtam a fejem épp, a témában kezdő vagyok még. A vezérléssel kapcsolatban szeretnélek kérdezni titeket, egyrészt hogy ti milyen vezérlőket használtok erre a célra, illetve hogy pontosan honnan szereztétek be őket?
;Én, kinéztem pár úgynevezett „Compact” vezérlőt, amihez külön Arduino beszerzéséhez sem lenne szükség, ebben is kérném a véleményeteket.
;
;„Compact” vezérlések:
;
;RAMBo  
;https://ultimachine.com/rambo
;
;Smoothie Board
;http://smoothieware.org/smoothieboard
;
;Sanguinololu
;http://reprap.org/wiki/Sanguinololu
;
;Abban az esetben, hogyha ezeket épp külföldről nem tudnám beszerezni akkor, tudtok valami más alternatívát mondani a 3D nyomtató léptető motorjainak a vezérlésére, az extruder-t is bele értve, ami itt Magyarországon is beszerezhető?
;

s7manbs8

Nekem ez működött régebben kipróbáltam.

keri

Előbb utóbb eljön az is, nekem van is rá ötletem, de messzi még az a technológia, ami lehetővé is teszi.
;
;Szerintem az űr meghódításához elengedhetetlen az a technológia.
;
;Nem lehet mindent magunkkal vinni, előre kell küldeni egy kicsi robotot, ami a helyszínen található nyersanyagból, sokszorosítja magát, és így már le tudnak gyártani bármit, majd ha kész akkor a többi robotot mint nyersanyagot használhatja.
;
;Vagy gondold el, fellősz lineáris gyorsítóval föld körüli pályára egy pár kilós robotot, ott az űrszemétből meg amit talál, megépíti az űrhajót. Nem kell hatalmas energiákkal innen fellőni mindent hozzá.

000000000

elektron - mi működött?