Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

eymcv9wt

3D nyomtatott macska [#vigyor]
;http://www.ezyprintsolutions.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/funny-pictures-your-printer-has-a-kitten-in-it1.jpg&" border=0>;

ih7fm6t23

Ha valaki most ismerkedne a Skeinforge-gal és a ReplicatorG-vel: http://3dnyomtato.shoppe.hu/pages/a-replicatorg-program-es-a-skeinforge-hasznalata&" TARGET=_fnew>;http://3dnyomtato.shoppe.hu/pages/a-replicatorg-program-es-a-skeinforge-hasznalata; Az általunk forgalmazott nyomtatókhoz vannak megjegyzések a beállításoknál, de általános dolgok is le vannak benne írva. Kritikát / észrevételeket elfogadok.  
;

3vv2btrhv

NickE

Ja, de azért az sokat ront a hitelességén, hogy a kiállításon duma van, nyomtatás nincs :)
;
;http://www.youtube.com/watch?v=5lm3QECH0vI&" TARGET=_fnew>;http://www.youtube.com/watch?v=5lm3QECH0vI;

eymcv9wt

Ha van megrendelés a találkozókra, lesz aki nyomtatni is fog. Csak úgy a semmibe nem pazarolják el a drága műanyagot.

keri

Azért nem hiszem hogy nincs egy darab demó nyomtatás...ha működik a gép.
;Egyébként folyékony fémmel nyomtat szerintük.

keri

Azt írja hogy fémtől függően, vagy mágneses térrel, vagy feltöltve elektroszatikus térrel szabályozza a cseppek kibocsájtását.
;Több ezer ilyen fúvókával ugyan olyan gyorsan nyomtat mint egy tintasugaras nyomtató.
;
;Van még egy álombeli paraméterezés 50mikrométeres rétegvastagságról.
;
;Szóval csináltak egy keresztasztalt, meg szépen felírták a család nevüket, óvatosan utalva arra,  hogy StarWarsos felmenőik voltak, ezen kívül csak álmodoznak, akár csak én :)
;
;Az ilyen jellegű fémnyomtatásban az a probléma, hogy kihűl a fémcsepp mire eléri a felületet, oxidálódik, vagy csak simán akkor hűl ki amikor eléri a már kihűlt munkadarabot, és nem igazán olvad össze.
;
;Másik gond, hogy ez sem tud visszahajló felületet nyomtatni.
;
;A laser szinteres technológia járhatóbb út, és olyat már láttunk.

eymcv9wt

A mi talijainkról szólva még 3D nyomtató amatőr géppel nem láttam, nem, hogy nyomtatást.
;Nicke is ezt kifogásolhatta hogy csak firkálások vannak itt és beszéd, de élő bemutató nincs.
;(azért megjegyzem nem vagyok kint sok talin, de az egyiken be volt ígérve amin kint voltam, de nem volt ott ilyen ketyere)

keri

OK, csak megzavart, mert a Vaderes videóhoz írta.
;
;Itt meg összesen 2 működő gépről tudok...és momentán és sem járok CNC talikra.

NickE

Szerintem te elnéztél valamit, legalábbis a #1149 hozzászólásod alapján. Itt folyékony fémnyomtatásról van szó, ami egyelőre még nem az a kategória, hogy apa-fia otthon összedobja a hokedli szélén. Egyetemi kutatócsoportok próbálkoznak hasonlókkal nem kis költségvetésből. Pl. itt is volt egy belinkelve korábban, ahol gallium én indium ötvözetből készítettek folyékony fém tintát elsősorban elektronikai felhasználásra, de még egyelőre sok problémát nem tudnak megoldani...
;
;Erre a Vadergyerek lazán 2:10-nél kijelenti, hogy egyelőre alumíniumra fókuszálnak, de később bővítik, mert a fémek nagyon hasonlók, így ez könnyen megy. aha :)
;
;Egyébként a videóban elmondja, hogy Startup céget alapítottak, gondolom,  befektetőket keresnek, akiknek itt vetítenek :)
;
;Ehhez képest elég komoly ígéretek, tényszerű adatok hangzanak el, amikről azért kis háttértudással lehet tudni, hogy túl szép, hogy igaz legyen...
;
;Persze én csak örülök, ha tényleg előállnak valami nagy durranással, de egyelőre nekem kamunak tűnik.

keri

Szerintem komolyan gondolja, de túlzott optimista. Persze a kezdőkben az a jó, hogy nincsenek tisztában vele hogy nem lehet megcsinálni, ezért NÉHA sikerül nekik mégis :)
;
;A laser szinteres megoldás, amikor a laser fókuszpontjára fújja a fémport, szerintem járhatóbb út akár házilag is, bár azért nem olcsó egy elég erős laser sem, a vezérléséről  nem is szólva.

emfst7wwa

Hello,
;A Renishawnak van fém nyomtatója. Valamiféle fémporok keverékéből állítja elő a tárgyat. Fogtam is a kezemben a végterméket. Olyan mintha precíziós öntéssel készült volna. Formára a tárgy úgy nézet ki mint egy szúnyogháló összegyűrve kb 3mm vastagságban. A tárgyak közül ez fogott meg legjobban.
;Az ára kb 4-5 megmunkálóközpontnak felel meg.
;Talán 1 proto gépük van és sorozatban csak is 1 készült még.
;Szerintem összehozni a sufniban is csak iszonyat költség áron lehet a zseniknek is.(bár a számítástechnika őskorában is sok volt a hitetlen)

3vv2btrhv

bár a számítástechnika őskorában is sok volt a hitetlen.
;Ha most belinkelnénk az akkor irottakat , hát sokan meglepödnének .
;Amugy meg én probáltam a Budapesti talira nyomtatos céget prezentálni . Nem kis meglepetésemre az utolsó napon mondták le a kiállítást , azzal , hogy éjjel nappal nyomtatniuk kell , ezért nem tudják hozni .  
;Ez nekem elég nagy preztis veszteséget okozott !!