Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

;Gratulálok.  [#eljen]
;
;A színnel semmi gond, csak a szöveggel.:))
;Nem írtad oda: A Kínai nő.
;
;

keri

Nagyon jó! Lelkesíti az embert az ilyen eredmény.
;Találgathatok? Fűnyíró damil sárga? :)
;Az alapanyag tényleg megdöbbentően drága. Következő projekt, valami hulladékból magadnak húzni szálat :)

keri

Légyszi majd azért fokozatosan kezd el használni a &"válasz&" gombot, úgy egyszerűbb kitalálni mire írsz ;)
;
;Kicsit visszalapozol Miklós nevét keresve, megfogod találni a videót a gépről, meg fotók is van egy kettő, a tapasztalatainak leírásával

bznc93pf5

szia,
; a rétegvastagságot még egy kicsit lejjebb vihetnéd, 0,2mm, még jobb lesz a felület  
;egyébként jó lett!
;GRATULÁLOK![#taps]

Devecz Miklós

Csináltam ilyen próbát is, az már egész jó felületet mutatott.
;Egy kicsit türelmetlen vagyok és most nem is a felület minősége érdekel, hanem maga a nyomtatás.
;
;Sajnos van még egy apró probléma, nyomtatás közben néha lépésvesztés következik be, ami következtében elcsúszik félidőben a réteg, most ezen agyalok, a megoldásán.
;
;Teszek fel egy képet erről is.

Devecz Miklós

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/DSCF8727.JPG&" border=0>;
;
;Menet közben gondol egyet és odébb folytatja. [#conf][#nemtudom]

bznc93pf5

ez minden kezdővel megesik!
;remélem megnyugtattalak,
; volt régebben erről szó egy külföldi fórumon és azt is leírták hogyan lehet ez orvosolni, ide akartam rakni a linket de most persze nem találom de ha megtalálom elküldöm

keri

Nekem szokott olyat csinálni, hogy amikor nagyon felmelegszik a motor, akkor lépést veszt mintha túlterhelné.

Devecz Miklós

Találtam egy linket:
;
;http://richrap.blogspot.hu/2011/10/art-of-failure-when-3d-prints-go-wrong.html&" TARGET=_fnew>;Nyomtatási hibák;
;
;Ezek szerint kicsi a motor áramom, kezdhetek kisérletezni.

bznc93pf5

nem olvastam végig de szerintem ez lesz az

bznc93pf5

az igen hogy 100%ban nyomtatva de mi van még utána, több az utómunka mint a nyomtatás, ennyi erővel mari vagy fröcsönteni is lehetne és nem kellene ennyire fejlett technika az áráról nem is beszélve,szerintem ez egy nagy nulla, ha ennyi utómunkát kíván akkor minek ez a nyomtatás, bizonyítás hogy így is lehet csinálni, más technikával is lehet ami nem ennyire költsége, akkor mi ebben a jó?
;az összes berendezés anyagköltség szerintem közelíti a 15ezer dollárt, ez egy értelmes dolog? oké hogy ezt is meg lehet csinálni de tuti hogy nem a saját pénzüket pazarolták erre a munkára, ezért bosszantó egy kicsit, mer ha ez csak egy nyomtatásból állna akkor érthető lenne hogy van értelme de így , ennyi utómunkát még ráfordítani?

bznc93pf5

valaki feltalálta a 3D nyomtatót és most már mindenki azt hiszi hogy mindent meg lehet vele csinálni, ez egy nagy tévedés!
;van cnc megmunkáló gép is és érdekes módon avval sem lehet mindent megoldani,  
;még a végén lesznek olyan munkák is ahol kenyeret meg rántott sertésszeletet akarnak nyomtatni, azután még ki is próbálják és amikor meg kóstolják kiderül hogy az íze rossz, na ez mekkora csalódás lesz majd nekik!

keri

Nem lesz, már van ;-)
;De amúgy miért fáj ez neked?
;
;NASA az űrállomásra fejleszti, hogy ne csak tubusos kaját tudjanak enni a fent lévők.
;
;A kifogásolt autó meg egy demó.
;
;Ezen felül egyedi prototípus gyártásra jóval olcsóbb még mindig mint az egyéb megmunkálások.
;
;Primitívebb formái már régóta használatban vannak akár egy komolyabb tervezőirodánál is, mert az épület modelleket nagyon macerás megcsinálni, egy komolyabb megrendelőnek meg nem lehet renderelt 3D-vel kiszúrni a szemét.