Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/!kaptafa/!b%e9ni/grazie-Maker-Faire-Roma%20(1).jpg&" border=0>;
;Mintha itt nem lenne gond a látogatokkal

keri

Ezt  nem értem. Az extruder motor nem a düzni felett van hanem az adagoló cső végén?
;Hogyan küszöböli ki a rugalmasságot?

3vv2btrhv

Bocsi de nem tudom

3vv2btrhv

Rabb Ferenc

Bizonyára úgy, mint a ragasztó és forraszpaszta adagolók. A ciklus végén egy picit visszamozog. Ezzel megszakítja a további kiáramlást. Csak egyszer kell kitökölni a visszamozgatás mértékét, és akkor nincs utáncsepegés.

Devecz Miklós

Ez egy elfogadott dolog, én is ezt alkalmazom, ezáltal a mozgó tömeg kisebb, igy könnyebb gyorsítani a fejet.
;A szál egy teflon csőben mozog, aminek a belső átmérője alig nagyobb a szál átmérőjénél, nem tud deformálódni, kihajolni.
;A szeletelő programban van egy olyan funkció, amivel be lehet állítani kisérletezéssel a szál deformációját, ezutám már tökéletes.

Rabb Ferenc

Minden problémára mindig van legalább tíz jó megoldás :)  Ez eddig kettő...

keri

Paszta adagolónál nem kritikus a mennyiség.
;És ott sűrített levegővel nyomják. Amikor meg nem kell, eleresztik a nyomást, és máris megáll a pasztázás.
;
;A bowdenház lehet akármilyen precíz, meg teflonos, mindig van rugalmassága, holtjátéka.
;Ha mozgatják közben akkor pedig az előfeszítés sem feltétlenül járható, mert arra is változik a flexi cső ,itt meg láthatólag nagyon precíz a nyomtatás.
;
;Látom hogy megoldotta, de érdekelne hogyan.
;Ötleteim nekem is vannak, de gyakorlatban franc se tudja hogy működne. Ez az oldal érdekelne.
;

keri

Ahogy nézem máshol is lazán adagolják hosszú flexi csövön a szálat.
;
;Lehet hogy mégsem olyan agy probléma mint tűnik elsőre.

3vv2btrhv

000000000

000000000

Ha valaki nem tud németül, viszont angolul igen, azt tudom ajánlani, hogy a Googel-el ne magyarra, hanem angolra fordítsa le. Sokkal érthetőbb.

keri

Ja hát alacsony olvadáspontú fémmel könnyű :)
;Szelektív laser szinterezést is meg lehet csinálni, csak ahhoz nem elég egyszerű mechanika.