Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Én azt hiszem, mégis a printert választanám... tanulva egy másik topiról...
;és nyomtatnék lányokat... ha májat nyomtatnak, egészet is lehet...   majd...
;és lenne munkám a nyomtatóra...
;de lehet, mégis inkább alkotnék egy 3d printert...
;vagy egy lányt...  az csak 4 másodperc...
;szerintetek...  miből legyen... vagy inkább mégis csak

000000000

&"k&" kimaradt, vagy talán inkább &"c&",  elküldöm

000000000

Hali ! Néztétek a Conradnal a 3d nyomtatót?200 eFt körül van az ára.

000000000

Komolyan: ha egy ABS lapot rakok az asztalra fűtöm, nyomtathatok rá reliefet? vagy hülyeség a gondolat is?

3vv2btrhv

Pudnig próbája a nyomtatás , mit veszítesz , max egy darab lapot .

000000000

:) nincs puding, de ha reális a gondolatom, akkor &"építek egy gépet&"
;vagyis inkább veszek...
;Az biztos, hogy az asztal fűtve van, a kérdés, hogy a szál, ami szintén abs, hozzá heged-e, vagy leválik, mint a fém asztalról...

3vv2btrhv

Én megkérném azt a fórumtársat akinek már van működő nyomtatója , próbálja ki . A talin meg leisszátok az árát .

000000000

Erre gondoltam én is...  

000000000

A net tele van olyan videókkal, hogy nincs asztal fűtés, éa az anyaga is majdnem mindegy, csak az első &"gányolásos takonycsík&" valahogy picit ragadjon rá, utána már az elég lesz végig. Így aztán szinte bármit nyomtathatsz, így reliefeket is, persze kérdés, mennyire lesz szép a felülete, ha részletgazdagság is fontos.

000000000

A fűtött asztal a nyomtatott anyag hirtelen lehűléséből adódó vetemedés, csavarodás ellen van. Jobb lesz a darab minősége, ha fűtött ágyat használsz.
;Lehet hülye a kérdés, de miért műanyag ágyon gondolkozol?
;Vagy ugyanabból az anyagból akarsz rá nyomtatni, és a lap lenne a háttér?
;Neked van CNC-d, miért veszel komplett nyomtatót?
;Nem lenne elég a fűtött ágyat és az extrudert megvenni / elkészítened?

000000000

Szia, tehát: a z ABS lapot szeretném háttérszínnek használni, és arra domborítani ki a grafikát -ellentétesen a gravírozással, ami &"bemélyíti&"
;tehát része lenne, vagyis nem kellene tudni leszedni, vagyis ne váljon le
;

000000000

kitaláltad a gondolatom :) vagyis 1/2 szavakból értettük egymást... csábító most, hogy a klavio fog árulni extrudert

000000000

Nem értlek továbbra sem...
;1. Kinyomtatod az alaplappal együtt.
;2. Vagy csak reliefet nyomtatsz, és ezt a végén odaragasztod.

000000000

Mert mindent elbonyolítotok!
;Van a gravírozás: felületbe mélyítek betűket vagy valamit
;3d nyomtatás: felületből domborítok ki betűket vagy valamit
;tehát a háttér marad, azért gondoltam a színes ABS-re

000000000

Az indíték onnan van egyébként, hogy a szokásos módszerekkel nem tudok szép sima karmentes háttérfelületeket készíteni, benne van a forgácsolás, jobb esetben a szemcseszórás nyoma