Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

barhz9bni

Szerintem nem feltétlenül a fegyvernyomtatásban érdekes a dolog. Lehetne vele nyomtatni mondjuk radiátort, biciklit, kutyaházat aluminiumból.

barhz9bni

Bár radiátort lehet, hogy nem mernék, mert ha hibás lesz, és csöpög, a kicsöpögő forróvíz felgyújthatja a parkettát...

xkbv3nx0d

igen mindenképpen a kb 60fokos víz csak úgy gyújtogat! nagyon vigyézni kell vele...

barhz9bni

van az néha több is.

barhz9bni

Természetesen nyilván nem. De hallottam már olyanról, aki emiatt aggódot.

svejk

[#guluszem1][#conf]

000000000

A Cambridge Egyetem kutatói 3D biomedikális nyomtatótechnológiát alkalmazva, sikeresen printeltek szemsejteket. Tudományos premierről beszélhetünk, hiszen korábban senki nem nyomtatott központi idegrendszerhez tartozó neuront.  A kutatás retina környéki sejteken alapuló mesterséges szövetgraftok készítését eredményezheti, fontos szerepe lehet a látás helyreállításában. A retinasejtek pusztulása a vakság egyik oka, a neuronok egymáshoz való viszonya, szinkronizált működésük ugyanis a hatékony látás alapfeltételei közé tartozik.
;

keri

Momentán nincs szerencséd mert menne ;-)
;
;Sokat játszottam ifjú koromban olvasztott üveggel, meg a 3D programokért is oda vagyok amióta léteznek.
;
;Néha túlzásokba esel, de valamiért mégis bírlak, szóval nyugi. Csak kicsit akartalak piszkálni a túlzott lelkesedéseddel, nem pedig megbántani. [#love11]

keri

Még nem olyan nagy veszély, mert azért ehhez olyan 3D nyomtató kell ami nincs minden műhelyben.
;Ha meg fegyverre lenne szükségem, akkor a 80ezer forintos gagyi kínai esztergámon is tudok lőfegyvert gyártani.

keri

Valóban. 11ezer dollárért árulják, ha jól rémléik, ami jóval több mint ugyan ez a pisztoly eredetiben.

keri

Szerintem lehet jobb.
;Ez lényegében porkohászati eljárás, illetve annál is jobb lehet, hiszen nem csak egy kompozit mikrokristályos szerkezet, hanem még teljes keresztmetszetében edzett is lehet.
;
;Ahogy a cikk írja rozsdamentes anyagból készítették, amit ritkán edzenek, viszont  nem érzékeny a hegesztésre, szóval akár még jó is lehet az a cső.

keri

Valóban, de a fegyver egy olyan szélsőséges igénybevételnek kitett eszköz, ami jó demonstráció egy ilyen nyomtatónak.
;Ennek mondjuk egy belső égésű motor is megfelelne, de ahhoz még bénák ezek a nyomtatók.

keri

000000000

Szia,
;
;Egyetértek veled, nem akartam fikázni, ráadásul nem vagyok 3D nyomtató szakértő semmilyen szinten.
;Fegyverekhez értek, ez volt a szakmám, azért írtam, amit írtam.
;Pár lövésre biztos tökéletes, de nem szívesen lőnék vele pl. sorozatot.
;Ahogy eszembe sem jutna otthon csövet készíteni semmilyen acélból, még ha lenne hozzá esztergám sem.
;Egyébként eladásra készítik, szóval biztos tesztelték, működnie kell.
;Én nem a szilárdságában kételkedtem, hanem a szívósságában.
;Ahogy a kalapácsfejekről is le-letörtek szilánkok ütés hatására, míg megfelelő acélt nem tudtak gyártani. Abban nem vagyok biztos, hogy így egyenrangú anyagot lehet előállítani.
;Egy &"sima csövű&" huzagolatlan fegyverben 5-600 bar nyomás lép fel, de a töltényürben 2-3000 az induló nyomás.
;Egy modern, nagy teljesítményű fegyverben 4-5000 barról beszélünk, ami ráadásul sokk szerűen éri az anyagot.
;Az megvan, hogy golyóscsap hirtelen nyitásával, zárásával ki lehet nyírni, el lehet törni a vízvezetéket?
;Ott 2-4 bar az üzemi nyomás, csak a lökéshullám ami töri az anyagot.
;Rákerestem, itt egy régi modellt nyomtattak ki, a cikk szerint 1400 barral. Mindamellett csak zsinórral sütötték el, én sem vettem volna kézbe. [#eplus2][#eplus2][#eplus2]
;Mondjuk a cikk 5,5 km vízoszlopnál 1000 bart ír, gondolom hiányzott fizikaórán a szerző.[#nezze][#nezze]
;Hasonlóképpen gondolkozik a kérdésről az USA Alkohol, Dohány és Fegyverfelügyelete is.
; http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/11/14/3d-printed-gun-stands-up-to-federal-agents-testfiring-except-when-it-explodes-video/&" TARGET=_fnew>;Nyomtatott fegyver hivatalos tesztje;

keri

Fegyverhez nem értek, de logikusan is igazad van.
;Kopási és szakítószilárdsági adatai jó lehet egy porkohászati alkatrésznek, de fegyvernél ütőmunkának kell ellenállnia tartósan, azt meg nem tudom hogy bírná.
;
;Saját gyártású fegyvert én sem sütném el saját kezemben :D