Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

barhz9bni

Sziasztok!
;Nem tudom, hogy új-e a téma, de talán érdemes lehet foglalkozni vele. Nemrég hallottam arról (érdemes rákeresni - welding 3d printing - )
;hogy hegesztéssel nyomtattak 3d fém tárgyakat kiemelkedő pontossággal!

keri

000000000

Valóban van benne valami.  
;Mi forgácsolók úgy &"alkotunk&", hogy az anyagot -acélt fát- forgáccsá alakítjuk, és marad belőle 5-10%  
;A 3d nyomtató végre már fordítva teszi...   :)
;
;Arról nem is beszélve, hogy vissza nem fordítható folyamat... az erdész 120 évig ápolgatja, dédelgeti, ti meg 20 perc alatt forgáccsá alakítjátok...
;Az érc elkészítéséhez évmilliárdok kellettek, és annyi van amíg ki nem fogy
;:)

barhz9bni

Tisztább folyamat, hátrány, hogy a hegesztés során mérgező gázok is keletkezhetnek. Másik hátrány pedig, hogy még nem elég pontos, de szerintem ezen lehetne fejleszteni, továbbá kérdés, hogy nem igényel-e nagyobb energiát a hegesztés, mint a forgácsolás.
;
;A fémek szerintem nem nagyon fogynak ki, mert a roncsokat is folyamatosan újraforgatják, sőt, a ritkaföldfémeket is próbálják kinyerni az elektronikai hulladékból.
;
;120 éves erdésszel még nem találkoztam egyébként.

barhz9bni

De lassan az energia olcsóbb mint az anyag.

keri

...a hegesztéshez sem értesz mi? :D
;
;Amúgy laseres réteg szinterezés a menő manapság.
;Ezzel az eljárással már http://blog.solidconcepts.com/industry-highlights/worlds-first-3d-printed-metal-gun/&" TARGET=_fnew>;félautomata pisztolyt; is gyártottak.
;A poén hogy még pontosabban is lő mint az eredeti.

barhz9bni

azért állj már le Ember!
;mi ez az oltogatás?
;Megnézném mit kezdenél egy üvegfúvással, castinggal, vagy formacsiszolással. Mivel esnél neki először az anyagnak?
;Azt is megnézném mikor rittyentesz be mondjuk egy realisztikus 3d rajzot úgy random akármiről, vagy hogy bonyolítsuk, mondjuk egy fizikai jellegű rendermotorral. Menni fog? jaaneeemmeparasztvagyok.
;
;Nyilván azért vagyok itt, hogy értsek hozzá, pont tegnap olvastam végig rengeteg anyagot a hegesztésről, de nyilván ez gyakorlati meló, nem értek hozzá, inkább rábíznám másra.
;Ettől függetlenül lehet, hogy volt aki nem hallott a dologról és nem kifejezetten azért dobtam be, hogy már megint azon rágódjon bizonyos műszaki-trollsereg, hogy mihez értek. :D vagy nem értek.

barhz9bni

Ha nem így értetted, akkor utólag is bocsi.

barhz9bni

klassz ez a pisztoly. mondjuk tényleg veszélyforrás, szakinak van egy 3d nyomtatója, valaki lefexik a feleségével, szaki bekattan, letölt egy stukkert, aztán megy leszámolni.
;Másnap megbánja.

jani300

Szerelt lőszert tuti nem lehet hozzá nyomtatni :)
;Míg töltögeti van ideje átgondolni .
;Azért arra kíváncsi lennék hogy mennyibe kerülne . Nem hinném hogy versenyképes ,árban , egy hagyományosan sorozat gyártott darabbal .

jani300

Lehet Keri már esztergálja a negyvenötöst :))

000000000

Az egy dolog, hogy sikeres lövés(ek)et adtak le vele.
;De szerintem szilárdságban sehol sem lehet egy kovácsolt, sófürdőben edzett acélhoz képest.
;Szerintem nyomtatással max. öntött vas szilárdságot tudtak elérni.
;Itt egy video a fegyvercső gyártásról.
;
; http://www.youtube.com/watch?v=HrmWN0igJY0&" TARGET=_fnew>;fegyvercsövek gyártásának 3 módja;
;
;Az összes extrém nyomásnak és kopásnak ki nem tett alkatrész esetén látok lehetőséget +D nyomtatásra.
;Minden más csak speciális igényt szolgál ki jelenleg szerintem. Kerámia, vagy műanyag fegyver, rejtett vagy másnak álcázott formában legyártva. Ez alkalmassá teheti black operation vagy éppen terrorista célú felhasználásra. (Politikai nézőpont szerint besorolva)
;Úgy szemléltetném, mint egy transzformert.
;Bevisz a tag a repülőre, őrzött területre, országba 2-3 ártalmatlan eszközt, és abból percek alatt működő fegyvert rak össze.
;Elvégzi a küldetést, szétszedi, darabonként eldodbja, és távozik.
;De nem harcszerű körülmények mellett használja, szerintem ezt a nyomtatott cső, töltényűr nem tolerálná.

jani300

A szilárdsággal kapcsolatban igazad lehet . A robbantott képről hiányzik az összes spirál rúgó . ˆ glazbox megnyugodhat , helyretoló rúgó , ütőszegrúgó ,stb. nélkül működésképtelen .