Épül a gépem ::: Nyárfa gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

8gwpaca0r

Amit te építesz az csak jó lehet.
[#worship]

ydud4uw6m

Visszanéztem a Csizi topicban,92*57mm a gerenda mérete.
A Z tengelyen egy 200mm-re kinyúló erőkar fogja tekerni a majd 100mm-es gerendát.
Szerintem minimálisan akkora vagy nagyobb kellene legyen a tartónak mint a kinyúlás.

xw705sph

3ztiz2p39

A kocsik, meg az egész z többet fog engedni, hajladozni.
De rakhattok kettőt is egymás tetejére.  
Ebben legalább benne van az anyag, nem rácsos rezonátor.

frkdv6dyr

Ez így is lesz felszerelve? Már csak a kocsik len-fent elhelyezése miatt kérdezem.

8irerv4i

Szia ! Ez a lent és fent sín elhelyezés engem is foglalkoztat , hogy miért is így .
Hogyha a szembe oldalon van a két sín , egy síkban , szerintem sokkal egyszerűbb egy befogásból megmunkálni .

8irerv4i

És mekkora U gerenda kellene ?
Használt van nekem sok . És bumszli nagy vastag szögvas is .
De ha írsz méretet , megpróbálhatom a méh telepet is . Van ott sok szép "hulladék anyag ...
Használtat tőlem , adok ingyen ilyen kis darabot , ha esetleg jársz erre .

frkdv6dyr

Köszi Jani ha legközelebb megint haza megyek, beugrok.

3ztiz2p39

Igen.  
Az FTP költözés óta valamiért a topicjában nem látszanak a képek,  http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/%C3%89p%C3%BCl%20a%20Haverom%20g%C3%A9pe/" TARGET=_fnew>de itt megnézhetsz párat.

Nem volt lehetőség a síneknek a helyét bemarni, utólagos megtámasztás készült volna két oldalról, de persze a végén ez is elmaradt.

frkdv6dyr

Eladok mindent, de csak ami fölösleges mert ehhez nem kell [#vigyor5]  

Az alap kész, a lineárok megvannak, a golyós orsók is, még a rögzítési pontok meg a híd ami kidolgozás alatt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/cnc/_DSC2663.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/cnc/_DSC2664.jpg" border=0>

frkdv6dyr

Tegnap miután kiposztoltam a képeket, kaptam egy levelet amiben a mechanika áráról érdeklődött egy kedves fórumtárs. Megmondom őszintén, elsőre "tiltakoztam" az eladástól, de végül is akkor kell valamit eladni amikor kérik.  

Végül is összeszámoltam neki eddig mennyit fizettem azért amit a képeken is láttok. Magam is megdöbbentem .... 170.000.- és csak a váz lineárokkal, golyós orsókkal. Ebből a "vas" összehegesztve csak 42.000.- Ft.

Ezek után az elektronikát is összeszámoltam, amiben a PC volt a legkevesebb, meg a Lonewolf-tól vett beépíthető monitor. De vezérlőkkel és mindössze csak léptetőkkel kapcsolók, trafó és még egy rakás sallang további 150-170.000.-Ft.  

Persze hátra van még a "Z" és a híd alu alkatrészeinek kimaratása valamint a síkba marás és festés ami minimum egy százas. Nos ezek után a félmilla nagyjából talán megállítja marómotor nélkül.

Kanalas annak idején árulta a gépét 650-ért amit sokalltam. Most belátom, hogy ez majdnem csak az anyagköltség, és ez még nem is profi gép, csak egy masszív és tized-század milliméterre pontos hobby gép.

8gwpaca0r

Te még számolgatsz én már nem merek !

frkdv6dyr

Én is csak azért számoltam, mert rákérdeztek az árára.

djfgekywd

Igen, itt döbben rá az ember, amikor valaki gépet keres olcsón.
Addig amíg nem számolod addig nincs baj. De mikor összeadod akkor meglepődsz. És itt jön be a képbe a komplett gép csillagászatinak tűnő áron.