Épül a gépem ::: Nyárfa gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

huatn6gfd

[#eljen] Majd írd meg, hogy mire jutottál, kíváncsi vagyok. :)

frkdv6dyr

Végre sikerült mindent összerakni és megmozdítani az esztergát [#taps]

Egyenlőre csak PLA-ból van kinyomtatva a motortartó, így nézzétek el nekem a szerszámokat amik fixxálják a motorokat [#csodalk] sajna melegszenek és a PLA az még is csak műanyag.

[yt]HQWctQ0Xr10[/yt]

A project nagyon az elején van még, egyenlőre azt akartam csak látni, hogy sikerül az elképzelésem a vezérlés terén vagy sem. A következő az lesz, hogy kiöntöm alu-ból vagy bronzból a szerkezeti elemeket, és szerkesztek valami burkolatot, hogy ne az asztalon legyenek a vezérlők meg a monitor. Össze kell még házasítani a DC motor vezérlőt is a rendszerrel, szóval indul a meló [#zavart2]

3ztiz2p39

De ha már ott az axbb-e akkor miért nem UCCNC?
Tudom-tudom még nem az igazi, de legalább Te is adnál löketet a fejlesztőknek. :)

huatn6gfd

frkdv6dyr

Már dolgozom rajta :) jelenleg amit a Balázsék használnak grafikai függvényeket, spec azaz a GPU saját prendszerre megírt drivere nélkül a microfos base video driver-en nem fut el. Már írtam pár gurunak, hogy valami megoldást súgjanak hogyan lehetne a PowerShell segítségével legalább a dll-k segítségével a fránya függvényeket futtatni.

A másik megoldás, ha Balázsék a Mach3-hoz hasonló grafikai megoldásokat használnának. Persze ez még nagyobb munka és alapból semmi értelme egy speciális gép miatt mindent átírni.

Az RPi fejlesztői is rajta vannak az ügyön, szóval lesz még olyan is amikor UCCNC fog futni Raspberry-n.

frkdv6dyr

Megy ez nekem [#taps] Balazsnak volt egy otlete, hogy rakjam fel a regi verziot. Nos azzal megy, csak meg megkuzdok AZ USB-vel, hogy haszna is legyen.

frkdv6dyr

Sziasztok,

Halad a dolog íme egy új videó amiben már látható hogyan is fog kinézni a jövőben.

[yt]VXOD2oxO8uE[/yt]

frkdv6dyr

Természetesen mint minden ami nem a szokványos módon épül, néha hibára fut. Ez történt velem is. Vettem egy MPG-et be is kötöttem ahogyan azt kell, az AXBB-E plugin mutatja is amikor forgatom, hogy a két bemenet az A és a B is állapot változást mutat ha forgatom, de ennek ellenére meg sem mozdul a tengely. A port és pin be van állítva rendesen MPG1 alatt.

Valami tapasztalata van valakinek ezzel kapcsolatban?????

[yt]xbPzL6p4qp4[/yt]

mutz8958e