Épül a gépem ::: Nyárfa gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:05

Előző téma - Következő téma

4va4kwi

1db U profil és diafragma lemezek?

frkdv6dyr

Belekerült öt percembe mire rájöttem mire célzol [#circling] de azután jött a idegenszavak gyűjteménye és abban a "rekeszizom" kifejezés szerepelt.  

Végül is egy U profilra gondolsz merevítőkkel?

vyvk7xm7

diafragma = elválasztó lap
Arra gondol, hogy elválasztó lapokkal rekeszekre osztod az U szelvény belsejét. Így nyitott dobozszerkezetekkel merevítve.
(Már a gondolatokat is értem? Mégiscsak mutatok némi fejlődést.)
Az volna a dolgok netovábbja, ha az U szelvény lapjából lézerrel kivágott félköröket használnád diafragmának, mindössze három ponton, két oldalt meghegesztve.
Több hegesztés úgysem kell annak.

frkdv6dyr

Egyébként erre gondoltam én is csak nem jól fejeztem ki. Rajzoltam is egy elképzelést, de ebből is hiányzik a rekesz :) mert szemléltető.

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/cnc/tervek/hid_test_2.JPG

frkdv6dyr

Az elképzelés 5mm-es anyagból van, és a második lemez lenne egyben a motortartó is. Még nem számoltam ki, hogyan lenne igazán jó.

Volt egy másik elképzelés is, amikor ötvözöm ezt az elképzelést és a dupla U profilt. Így már szerintem masszív lenne maximálisan. Varga Istvánnal beszélgettem a minap, és neki volt ötlete a dupla U + bordák csak 2mm-es lemez és csavarozva. Várom is még a csavarozási eljárásról a képet vagy rajzot amit ígért, mert nekem igaz vannak ötleteim, de nem vagyok benne biztos.

frkdv6dyr

Ha valakinek nem tetszik a kép amit belinkelek, akkor szóljon, de ne vegye ki. Van rá lehetőség, hogy változtassak a képek méretén, vagy színein, stb.  

Az elérhetőségem adott, fent van az adatlapon. Cselekvés előtt szóljatok.  

Kérem ezt a bejegyzést törölni miután a kép visszakerült.

ydud4uw6m

Nem értem,miért nem jó a dupla U profilos megoldás.
Ennél csak az lenne költséghatékonyabb,ha ingyen lenne.
Körül kellene nézned olyan cégeknél,ahol nem csak árusítanak vasanyagot,hanem vasszerkezet építéssel is foglalkoznak,ott mindig akad leeső darab.
Nekem még ez a megoldás a legéletképesebb,én még kiegészíteném azzal,hogy lezárnám a két végét és feltölteném homokkal.

frkdv6dyr

http://cnctar.hobbycnc.hu/nyarfa/cnc/tervek/hid_test_2.JPG" border=0>

frkdv6dyr

Lekicsinyítettem, igaz így a minősége sokat romlott. A többi képet is megváltoztattam, remélem így mindenkinek megfelel. A jövőben igyekszem ide is az elvárt 800x600-as méretben linkelni.

000000000

Nem akarok senkit sem megbántani, de a tett halála az okoskodás. :-)))
Én már rég megépítettem volna a 1.0-ás változatot és ha nem jó, a következőt.

bwm784wiu

A két szembe fordított U szelvénnyel jársz a legjobban. A csavarodás elleni ellenállása nagyságrendekkel nagyobb mint a nyitott szelvényé. A rezgéscsillapító képessége olyan amilyen. Egy hatméteres szálat puszta kézzel megütve is hallható rezgésbe lehet hozni. Majd a munka közben fogod kitapasztani , hogy mekkora szerszámot bír el.
Olcsóbb megoldást nem fogsz találni. Keress valami "leeső" darabot az ismerőseid körében. De ha már ennek az ára is gondot okoz, a végére biztos, hogy túl fogod lépni az előre kalkulált költségkeretedet.

3ztiz2p39

Mekkora a tervezett hossza a gerendának?

frkdv6dyr

Az utolsó képen látható U profil 160-as és 720mm hosszú. Az X 300mm(híd), Y 500mm, Z 200mm hasznos elmozdulás tervek szerint. Egy kis gépet tervezek elsőre amivel már lehet dolgozni.

3ztiz2p39

Vegyél a Varga Lacitól egy ilyen gerendát.
(a köszörüléseket már én csináltattam)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/%C3%89p%C3%BCl%20a%20Haverom%20g%C3%A9pe/K%C3%A9sz%C3%BCl%20a%20haverom%20g%C3%A9pe%20006.jpg" border=0>