Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

És volt már mérve, hogy az itt látott videók közben (engem inkább az alu érdekel) ténylegesen mennyit fogyaszt a motor? Úgy látom eléggé túl van méretezve.

svejk

Annyit fogyaszt, amennyi a forgácsolási igény, plusz a vezérlőelektronika fogyasztása + a motor vesztesége.  
(Ezek a szerkezetek elég jó hatásfokkal rendelkeznek, köszönhetően a visszacsatolásnak és a jó minőségű anyagoknak. Nem véletlen kerülnek egy kisebb vagyonba)

svejk

Kérd meg Farkas Ádámot szerezzen egy LIDL-s fogyasztásmérőt, vagy ugorjon el Varsányihoz kölcsön kérni :))

s2k5ycubj

Az,ha egy hajtás túl van méretezve általában csak a pénztárcára nézve káros,sőt később majdnem mindig jól jön.

s73tgf9vg

A servo motor is meg a vezérlése is elég drága, azért kérdeztem, hogy megérte-e ekkorát beépíteni. Egyébként akkor ez a gép http://www.youtube.com/watch?v=rDnavOlGcdc&t=1m0s" TARGET=_fnew>így is tud menetet fúrni?

s73tgf9vg

Lemaradt, hogy a jobb oldalira gondolok.

svejk

Nem tud, nem szinkronizált a főorsó.

s2k5ycubj

Csak tudnám miért ilyen k. drágák a menetmarók?

000000000

Te ebben biztos vagy? Szerintem meg tudna a marógépén ilyen menetmarást csinálni, ehhez nem kell a főorsót szinkronozni, elég X, Y, Z szinkron.

s73tgf9vg

Ez szerintem is csak szoftver kérdése.
ˆ Áts László Hát igen, tényleg nagyon drágák, pedig szerintem nem annyira bonyolult gyártani őket.

svejk

Nem vagyok én már semmiben sem biztos.
Én ugye Mach3-ban gondolkodom, azaz néha nem jól gondolkodom.

s73tgf9vg

Mert a Mach3 nem képes erre? Vagy mi az akadálya? Úgy látom, hogy a hardver adott hozzá.

000000000

A lassú marásnak is meg van a szépsége, nem csak a száguldásnak![#eljen]
Én annak idején próbálltam mindkettőt.Az is igaz, hogy mindkettőt élveztem!

nyiszi

Nem lehet, hogy Svejknek mégiscsak igaza van?
Mivel Lovi a jobb oldali, hagyományos menetfúrásra kérdezte.

Szedlay Pál

Nagyon szuper lett a géped gratulálok én is, merev erős jószág lett.
Egy kis szikra meg belefér az acél marásba.
Van aki ennél sokkal jobban nyomja.

http://www.youtube.com/watch?v=c1K5QjR3hyU&feature=related" TARGET=_fnew>Videó