Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

jaj gondoltam hogy észlelitek, azért mert a kamera elém állt és a keresőjén láttam csak ki és nem volt térlátásom [#mf2]

D.Laci

s69skz0ve

Szuper Ádám a menetmaród ami nekem különösen ismerős! :D

may47wb

s69skz0ve

Nagyon sorjázódik a menet széle Ádám?

Sanyi Bá

Örülök hogy ilyen jól sikerült a menet marás és nem akarok vitát generálni, de ezt a menetet 2.5D-és marógépen (X Y tengely egyszerre vezérelhető a Z tengely külön programozható) gyártottuk. Következő hétvégén teszek fel videót a menet marásról.

s5f8tmfv3

Farkas Ádám

közelről megnézve az alut nem tökéletes, de így is nagyon jó lett, Sajnos a kívánt 15000-es fordulatot nem tudtam most teljesíteni, és a hűtés is csak szakaszos volt. Készül a második Z tengely a gépre ami tudni fogja ezt a tempót.. [#finom]

KoLa

Szia Ádám![#eljen]precízen megoldottad![#wave]

Farkas Ádám

Mi a probléma, írd meg mert érdekel a dolog. A G-kódot csak 2-3 perc alatt írtam, szerintem jó lett. Hihetetlen hogy előfúrás nélkül ilyen szépen megcsinálta a menetet, habár úgy gondolom ez a maró csak M8-ig használatos. (a nagyobbik amit adtál)

KoLa

Na persze! én az esztergán 'vágom' a menetet'[#wink]
Itt hogyan néz ki a kód?

Farkas Ádám

Köszi mindenkinek!! [#worship]   Kola hol vagyok én hozzád képest[#circling]  A marót Sanyi Bá-tól kaptam, én csak kipróbáltam[#wink]

Farkas Ádám

Most nem megyek le a kódért de gyorsan megírtam:

G0x0Y0Z0
F500
G1z0
G2I2.2z-1.5
G2I2.2z-3
G2I2.2z-4.5
G2I2.2z-6
G2I2.2z-7.5
G2I2.2z-9
G2I2.2z-10.5
G2I2.2z-12
G1x2.2
G0z20
G0x0y0

ha jól emlékszem..

000000000

Qrva jó![#eljen]
Nagyon tetszik a géped is, le a kalappal!

KoLa

Ezt Mach3-alatt sikerült létrehozni?
A G212.2 kódot nem ismerem!