Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

svejk

Az az orsóválasztás nekem első ránézésre sántít.

svejk

Biztos hiányzik már az adótorony...látom kikötötted a Z egységet 3 irányba is :))

Farkas Ádám

000000000

Svejk szerintem a Z egység tetején lévő vezérlőből szembe kilógó 3 vezetékre gondol :D.

Farkas Ádám

Azt értem nem arra írtam, hanem az orsóválasztásra..  Azért a sók derót, mert ez csak próba mielőtt befűzök az energialáncba..[#beka2][#schmoll2]

svejk

Sok méretet nem tudok :(
Csak megérzés...

Farkas Ádám

Mire vagy kíváncsi kiscsillag?  [#buck]
Orsó átmérő 10mm emelkedés 2mm teljes hossz:100mm
Kuplung szélessége 20mm hossz 25mm
Motor 100W Yaskawa fékes.
Anyja neve két példányban..

A táblázatod 1:1 áttételt hoz ki. 6000m/perc, és 6,6m/sec2

000000000

Farkas Ádám

PSoft

Ádámnál,még az se lenne csoda,ha 360Km/órával száguldana az a "Z" tengely.:))

Farkas Ádám

Ha belegondolok ez egy Z tengely egy Z tengelyen [#vigyor3] Mi van ha mindkét tengely egyszerre indulna lefelé [#idiota] akkor meglenne a 360Km/h [#hehe][#hehe][#hehe]

PSoft

Épp erre gondoltam én is.:)

Főleg most,....hogy mondod.[#crazya][#nevetes1]

svejk

xfg6v697j

Hogy hivatkozol a második Z tengelyedre a G code-ban?

Farkas Ádám

Ott még nem tartok, de kiosztom 4. tengelynek és én beleírom a G kódba, a másik lehetőség egy szerszámváltás és akkor egy külső áramkör átvált a másik Z-re persze pontosan meg kell adnom az ofszetet.

de még nem tudom, majd hátha jön még valami ötlet.. egyenlőre kézzel megírom 4. tengelynek