Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

r2u4n063m

Ha az uraknak ilyen jellegű indíttatása lenne, van egy szekcsavágóm feleslegbe [#wink]
Egyébként remek gépet építettél, csak ámulok [#eljen]

KoLa

Mindíg okozol valami meglepetést számomra!
Legutóbb Székesfehérváron, amikor beültél gitározni a trióba!
De most ez!hát nagyon szép!ez már kezd profi lenni!Gratulálok!
Gondolom egy 'kézzelírt' kód ez, amit bemutattál!
A második z hogyan van megkülönböztetve?

xsugix

Farkas Ádám

Igen olyan vezérlőm van amin be lehet kapcsolni a pihentetés, vagy pedig marad a gerjesztés..  

Farkas Ádám

Igen kézzel írtam a kódot. Egyenlőre úgy oldottam meg, hogy a Mach3-ban be lehet kapcsolni még A, B, C, tengelyeket, Az A már foglalt mert Slave módban együtt megy az Y tengelyemmel.  
A B-t kiosztottam a második Z-nek. a C-t pedig a "forgatóasztalnak".

A kódban így szerepel a második Z:  
G1 B-10  (a második Z lemegy 10mm-t)

A forgatót egyenlőre úgy paramétereztem hogy 100mm legyen egy körbefordulás (360°)
Tehát:
G0 C25 (negyed fordulat)
G0 C50 (fél fordulat)
stb..

jah kicsit pengetek néha a gitáron, egyre kevesebbet.. fél éve Ukulelén, és pár hónapja hegedűn is próbálkozom [#vigyor3]

Sz.József

Gratulálok a precizitásodhoz, kreativitásodhoz, kitartásodhoz... [#eljen]
Csak azon gondolkodom, hogy a fenébe jut még erre is időd az ukulele a hegedű és a gitár mellett...(?) [#fejvakaras][#vigyor0]

u3xrz0cut

ggdr57dg

Ez a vezérlő valóban *****
Már én is tesztelem őket :-)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/forgato/HD/IMG_2633.JPG" border=0>

svejk

Biztos nem tart ebédszünetet és így 25 órából áll neki egy nap :))

s73tgf9vg

Szia Ádám!
Érdekel, hogy miért Harmonic drive-t használsz az áttételezéshez, mondjuk bolygómű helyett.
Úgy tudom ez elég költséges szerkezet, de az előnyeit még nem ismerem.

Farkas Ádám

Van ebédszünet úgyhogy 26 óra egy nap, egyébként négy napot dolgozom, péntek, szombat, vasárnap marad a CNC és a család számára(egyik a másik rovására)[#hamm]

Farkas Ádám

Azért mert ez volt itthon, bolygómű viszont nem :) Ilyen a hobbysta válasz [#finom]

háát a mi szempontunkból előny most nem is jut eszembe a bolygómű és a HD között..

Talán a nagyobb nyomatékátvitel hasonló méretben??
Egy kottyanásmentes bolygómű sem olcsó talán meg is közelíti a  HD árát. Amiket itt árultak a fórumon planet-driveket azok egyik sem volt még teljesen kottyanásmentes.

s73tgf9vg

Olvasgattam kicsit és állítólag a HD-nek jóval nagyobb az élettartama és kottyanás mentesebb is. Viszont elég drágák. De ha ilyen holmik vannak otthon a polcaidon.. Tényleg nem semmi!

wkbgzy80t

Nagyon szép lett ez a gép, és öröm volt nézni ahogy ezek az innen-onnan öszeszedett alkatrészek ilyen álomszerűen összepasszoltak/összeálltak szal ahogy összeraktad... megérte az a 4db flex is [#smile]

Kérdés: Ténylegesen volt olyan tapasztalatod, hogy a HD (becsületes nevén hullámhajtómű) nem önzáró? Nagyon, de nagyon meglepődtem, azt hittem ez az egyik fő előnye. El sem tudom képzelni, hogyan hajt vissza a kihajtó oldal, ott ugye nincs (mechanikai) gerjesztés sem, pedig attól megy az egész.

Lőrincz Tibor

Én emlékeztem úgy hogy a HD nem önzáró, de lehet hogy mégis:
http://www.inf.unideb.hu/kmitt/konvkmitt/alkalmazott_mesterseges_intelligencia/book.xml.html
Akkor talán a cyclo drive nem önzáró?