Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Üdv!

Nézzétek már meg ezt a progit, mi kell hogy menjen!
http://www.goldtreesystems.com/testing.htm

D.Laci

Csak a saját Galil controller-jával megy.

000000000

Kérem, segítsetek!!!

Tudja valaki a CO2 lézerhez való folyadék összetételét, ami a fémek gravírozásához kell?  
Esetleg, olcsó beszerzőhely is érdekel.  

0gbwyh99

Szerintem az a folyadék amiről Te beszélsz az csak keringő hűtő folyadék (víz ?) , a CO2 lézercsőben pedig valamilyen gáz koktél van amit szabadon forgalmaznak a "Linde" meg a többiek . Ez a gáz áramlik folyamatosan a lézerből munka közben . Létezik olyan lézercső ami fel van töltve és nem igényel utántöltést , de annak asszem rövidebb az élettartalma .  
Megjegyzem , nem vagyok a téma szakértője , csak ilyesmiket olvasgattam-nézegettem .  
Kérem a szakértőket hogy homályosítsanak fel ha tévedtem !    

000000000

Köszönöm a segítő szándékot.
Nem ez volt a kérdés. De, ez a mondatod megmagyarázza: "Megjegyzem , nem vagyok a téma szakértője"  
A többi nagyjából igaz.

Van olyan folyadék, és kenőcs amivel ha bekened a fémet, akkor lehet rá felületi gravírozást készíteni CO2 vel. Egyébként a fémet nem viszi csak a Yag lézer.
Tehát, ennek az érzékenyítő folyadéknak az összetételét keresem.

Nejkoff István

Ennél a cégnél kapható co2 lézer gravirozáskoz  
http://trotec.hu" TARGET=_fnew>itt

t4fs3a8s

A keresett anyag titkos összetevője molibdén trioxid az aláb nevezett cégnél kapható cerdec paszta néven ára 100gram kb 30.000 ft engem is érdekel a kiváltása én már sok mindent kipróbáltam de csak ez ,volt jó!!!! a lényeg a szerintem a molibdén trixid alkoholos oldata ha valaki be tudja szerezni szives kipróbálom lézer gravír ügyben keress nyugodtan szerintem tudok segíteni.

000000000

Itt található némi infó az összetételéről és működéséről a pasztának:
http://www.thermark.com/content/view/16/86/
A molibdén trioxid csak a szinezőanyag a pasztában, üvegport olvaszt rá a felületre a lézer. A fő gondot a hordozóanyagban látom,  próbálkoztam pár keverékkel ez ügyben, gravírozható a fémfelület, de a bizonytalan minőség miatt ha fémet kell gravírozni a gyári credec pasztát használom.

000000000

Köszönöm a segítést. Próbáltam írni neked, de a fórumos emil címed nem müködik. Biztosan megváltozott (gondolom) mert régi regisztrációd van.  

000000000

Kösz a címet! Éppen ezt a 30 ezres árat sokallom azért a bizonyára egyszerű anyagért, ami minimállis menyiség.

t4fs3a8s

Kedves Dániel igen régi a regisztrációm ,új cimem mail:maxilezer@gmail.com Ibmnick.

000000000

Üdv a csapatnak
Ki tud nekem valami tanácsot adni lézerrel kapcsolatba. aluminium vágásra max 1mm-ig

000000000

0gbwyh99

Elnézést kérek , csak a jó , segítő szándék vezérelt amikor azt a posztot írtam . [#buck][#worship][#worship][#worship][#worship][#wave]

0gbwyh99

Forduljál "T.Robert"-hez .