Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, elnéztem, tényleg nS és nem uS!
Számoljunk egy kicsit:
Adatlap alapján impulzus szélesség 30uS
Ismétlési freki: 1kHz
Kitőltési tényező 0.003% az-az 25×0.00003=0.00075W (0.75mW)!
Jól számolok?
Folyamatos módhoz viszonyítva csak 0.75mW! Hát ez molypuk...

43pbwjg8s

Akkor így esik a dolog nálam is.

ki005gz70

Tükörgravírozáshoz 2w is elég.(bár szerintem ennél kevesebb is)Legalábbis a festékréteg leégetéséhez elég.
Ami alatta bújik ezüst-oxid réteg az pedig fényvisszaverő mivolta miatt nagyobb teljesítményű lézerrel sem lehet, a túl nagy pedig "kirobbant" hatalmas felületet. Tehát szimplán lézer+tükör, az nem megy.

000000000

Gondolom Te is folyamatos lézert használsz és nem ilyen impulzusost?!

ki005gz70

Igen, folyamatos 3w.
Tehát a diódán átfolyó áram, és a kivezetésein mért fesz szorzata 3, ami nem egy impulzus ideig tart, hanem akár órákra is.

ki005gz70

...vagy mondhatni impulzusszélesség : 2 nap :)

000000000

Sziasztok.
Elég rég nem irtam a fórumra mert lefoglal a gép építése tervezése. eddig igen lassan haladok de hamarosan már meglessz a műhely és talán akkor gyorsulok.
Lassan már kezdek kikupálódnia különböző témákba de a lézer még távol áll tőlem.
költségwkbwn kérnék segítséget .
Saccra mekkora összegből lehet kihozni egy olyan lézert amivel öveget tudok gravírozni esetleg fémet is , és mondjuk tud vágni 3-5 miliméteres balsát (puha fa)
vagy pl ha ven mos mondok egypéldát (lehet hogy nagyon rosszat.
Ha van egy 20w os lézerem amivel vágok balsát (B
ár azzal szerintem már lassan plexit)
Akkor az folyamatosan 25 won üzemel vagy lejjebb tudom venni a teljesítményét hogy pl csak 2 miliméteres habot vágjon és ne olvassza szét a habot.
Tehát gondolom kell hozzá lézer dióda lencse plussz tápegység (nemtuom ehez vezérlés kell e?)
Ebben ha tudtok segíteni nagyon megköszönném

c2nsu773m

PWM vezérléssel tudsz teljesítményt állitani, a tápnak meg TTL szabályzosnak kell lenni.
Kb. 20-30W-ig egyforma az ára a diódának és a csövesnek aztán a csöves olcsobb de csak 150W, ezután csak dióda!

000000000

ez ok de sacc mégis mennyi?
Mert pl diódára láttam 30W osat 25ezerért is meg 170 ezerért, (nem impulzus volt tehát elvileg folyamatos teljesítmény. .  Illetve mi az az erősség amivel már balsát tudok vágni mert se alul se tul nem szeretném méretezni???
)

motion

Hú, egy ilyen 25ezres 30W-os dióda engem lehet, hogy érdekelne.
Nekem az 5W-ra mondták tokkal vonóval hogy kb.90EFt.
Hol láttad ennyiért?

Motion

000000000

na ezaz hogy azért irtam enyhe iróniával mert azt egy kicsit gyanusnak tartottam amugy e-bay-en de többszörösen visszaigazolt.
TE 5 W diódát mire akartad használni?
Mert igazán még céget se találtam aki tájékoztatást adna hanem csak döntsem el hogy mit akarok venni és rendeljem meg.

e6bkdgi5f

Szia!
Én csak lelkes érdeklődő vagyok, de egyszer szeretnék lézerrel játszadozni. A http://futuretech.uw.hu/" TARGET=_fnew>FutureTech-től kértem árajánlatot 3W-os diódára és egész jó árat ígértek. Valamint rendes tájékoztatást is kaptam.
A probléma szerintem inkább az, hogy ha túl sok mindent felsorol az ember, hogy mire akarja használni, akkor nem biztos, hogy tudnak rá mit mondani. Pl. a tükör gravírozással kapcsolatban mindenki el tud igazítani, hogy mekkora teljesítmény szükséges, de az emlegetett balsáról azt sem tudják micsoda... Szerintem...

c2nsu773m

Én aztalos vagyok ugyhogy tudom mi a basafa, modellezők használják előszeretettel.
A 30W-tal is át lehet vágni akár 1cm is csak töbször kell végigmenni a körvonalon és ki kell fújni a résből a szemetet!

e6bkdgi5f

Hali!

Erről a diódáról tudna mondani valaki hozzáértő valami hasznosat?  

Köszihttp://www.import-export-guide.com/product-971.html" TARGET=_fnew>Laser 3W

2nbj3n5m

Egy kérdés Co laser ügybe.
Lehet a CO lasert utántölteni (gázzal)?
Ha igen, foglalkozik itt valaki ezzel?
Janko