Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Én úgy tudom, hogy ehhez spéci CD-író drive kell, mint a Yamaha F1 vagy a NEC-nek volt még egy ilyen meghajtója.
Egyébként a Nero Label Creatorja tudja, ha jól rémlik...
Google kulcsszó a DiscT@2, vagy az újabb Labelflash.

c2nsu773m

Üdv mindenkinek, új belépő vagyok!
lenne egy kédésem a Mach-hoz milyen Cam vagy G-codolót használtok?
Építettem egy CO2 80W-os gépet PWM szabályzással de nagyon macera a maró progikban kicserélgetni a Z-ket S-betükre.  
MasterGy. programja nagyon frankó gyönyörű képeket csinál még a márványba is!
Minden elismerésem RC.-nek, miatta kezdtem bele a gépépítésbe!!!
Még azért vannak problémáim ha növelem a teljesítményt nő a sugárvastagság és a vágásvastagság is és ezért nem hatol mélyre.
Tud valaki valahol Duál fokuszu lencsét? Azt irják róla ,hogy 20-30%-al növeli a telesítményt! A szemüvegel kapcsolatban 2000Ft- ért árulják, piros szinü műanyag, nem áltam meg, hogy rá ne lőjek kb.: 1 percig bírja a közvetlen sugarat, a sima üveg is eddig birja aztán eltörik.

rbbhbyvfs

Hohohó, képet-képet kérünk :)

c2nsu773m

Üdv!
MasterGy honlapján van egy kép, de este megpróbálok feltenni párat.

c2nsu773m

http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas" TARGET=_fnew>laser
Megpróbáltam képet feltenni a gépről.

000000000

szia Tamás!gratulálok a gépedhez,NAGYON KIRÁLY!!!!csak tégy meg valamit a kedvemért,a talp állito csavarokra heggeszél már tányért,mert igy kicsit olyan mintha "lábujj hegyen állna!!!nagyon szép munka!!!!sok sikert hozzá!!!

43pbwjg8s

Minden elismerésem a Tiéd!

Eszemben sincs ilyesmibe belefogni, de azért érdekel.
Mennyibe jön ki egy ilyen lézer?
A mechanika nélkül?
Csak egy nagyságrend érdekelne.

c2nsu773m

Üdv mindenkinek!
80w-os cső+tükrök+lencse+fej+tükörtartók táp ez mid 2szer :600 000  (Made in China)
A mechanika, méhtelep 3komplett géphez való +36db AC szervómotor ez volt 30 000
+ vezérlők+3 hónap meló. Kb.1M. 2 és fél gép.
A munkatere 51cm x 51cm.
A másik kettőt is összerakom igy 3 géppel fogok gravírozni, már ha kellesz egyáltalán valakinek!
 A lábai nagyon kecsesek :) !
Ebben az évben szeretnék még egyszer csöveket rendelni (ha valakit érdekel) több darab olcsóbb!
A softwer sajna kellesz egy gyári mert a mach valahogy nem az igazi.

000000000

huuuuuu!!!!inkább maradok a marásnál!!!:)))diodával nem lenne olcsobb?elég macerás azért a lézer cső!egy kis kopp és vége!

c2nsu773m

Azért van külömbség, a dioda 100W komplett 1M.
és ez csak 1 gépre de ez is kényes ám!

000000000

gondolkoztam már én ezen,és van pro contra érv,de valahogy a cső kezd ki menni a divatbol a kényessége miatt!de te nagyon szép gépet alkottál!:)))

Nejkoff István

Üdv mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni keresek UV lézer diodához lencsét .
Elöre is köszönőm.

whmmuthi3

Érdekel valakit egy eladó 100W-os, fix töltésű CO2 lézer cső ... ? Nézd Meg az Adok-veszek, keres-kínál fórumban

43pbwjg8s

Köszönöm Tamás az infót!

Most már tényéeg csak az a kérdés, hogy sikerül-e majd kitermelned az árát.
Nagynyomású vízzel nem vág valaki itt?
Ezt ugyan hol kérdezzem meg?

Nejkoff István

140 bar-ral pbóbáltam üveget vágni de nagyon lassu.Ez csak egy kisérlet volt,de tervben van egy ilyen gép épités.