Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ag8iuddv9

Kép egyenlőre nics,elérhetőség: 0630 9675-884

000000000

egy 16 k-s galvo...az már tudna valamit...

D.Laci

Pár ezer ft –ért bárkinek lehet otthoni lézer gravírozója: http://prohardver.hu/teszt/lightscribe_lezergravirozas/lightscribe.html" TARGET=_fnew>http://prohardver.hu/teszt/lightscribe_lezergravirozas/lightscribe.html
Egy teljes lemez felületet a legjobb minőségben ~18 perc alatt készít el.

43pbwjg8s

Sajnos elég halvány ahogy dologzik.
Ha erősebben akarod bizony nem 18 perc lesz az.
De hazsnos és jó. Csak az alapanyag nem túl olcsó. Sajnos.

HJózsi

Nálam dettó ugyanez a tapasztalat, nagyon halvány az eredmény, messze nem az mint amit a kütyü dobozán és a leírásokban látható ... :(
Ez csak a semminél több... (  a valaminél pedig kevesebb ... )

D.Laci

90ft -tól van CD. 5-8000ft egy DVD író. nekem a CD teljes felületét a legjobb minőségben 18 perc alatt megcsinálta.

Szalai György

Vagy tíz éve is volt egy ilyen CD-re firkáló progi. Azt csinálta, hogy a korongra írandó adatokat úgy szervezte, hogy kialakuljon a lemezen a kért grafika. Még nem volt internetem, hát csak leshettem a hírt az újságban. Később, a CNC-vel törődésem kezdetén, kellett volna egy olcsó absolut encoder tárcsát égetni CD-re. Akkor széttúrtam a hálót a progi után, de sehol semmit nem találtam. Nem tud valaki ilyen programot véletlenül?

HJózsi

Inkrementálisra példa az Encoder topikban #603

D.Laci

Való igaz ( trójai volt a falóban.. :)  ), hogy valamelyest halványabb, de ha retusálod a képet  elég  jó eredményt lehet elérni. Vagy az írót szétkapod a dióda meghajtót megtuningolod még a másik oldalra is bele égeti… :)

D.Laci

A lemez közepén van egy incrementális tárcsa. Gondolom ebből kifolyólag az íróban van az optó, 1-2 év és tele lesz a MÉH telep encoder forrással. :)

HJózsi

Szalai György

Köszönöm. Nem erre van szükségem.
A CD íróval szeretnék tetszőleges adatkupacot égetni a CD-re, úgy, hogy a lemez felületén létrejöjjön az általam megrajzolt nagy felbontású minta. Később nem a CD olvasóval, hanem egy olvasóból átalakított célberendezéssel szeretném használni. Ehhez keresek lemezégető progit.

43pbwjg8s

LIGHTSRIBE képes CD és DVD lemez?
El vagyyok maradva.
Hol?

43pbwjg8s

LIGHTSCRIBE...
Bocsánat.

D.Laci

Bármelyik számtech boltban.