Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Persze hogy lehet! Biztos kirug 1 misire!
Magyarországon nem! Amennyiért megtöltik azért kapsz a csinaitol 3 is!

43pbwjg8s

Nem tudom érdekes-e. Esetleg talál valaki benne valami érdekes ötletet...
http://www.instructables.com/id/CO2-laser-that-cuts-sheet-metal/?ALLSTEPS" TARGET=_fnew>INstructables

43pbwjg8s

Nos ezt szeretném, de egyszerre több motorral.
Egyel már ugye a példa alapján könnyen ment.

43pbwjg8s

Bocs ez nem ide lett volna!

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270391343686&ssPageName=ADME:B:WNA:DE:1123" TARGET=_fnew>Ez milyen lézer? 20W-ot adnak meg rá... és rendesen rá vannak általában izgulva a vevők :)
Folyamatosan lehet rá licitálni (újabb és újabbakat indítanak)... Vízhűtés kell neki és 23A-es áramgenerátor...

http://i.ebayimg.com/15/!BQMPF(wB2k~$(KGrHgoH-DsEjlLl)w!eBJ3i7ymr9g~~_1.JPG" border=0>

HJózsi

A tápegységre is ? ... [#buck] vagy ehhez még megcsinálják maguknak ... a vízhűtés mellett még kolimátor optika is kell hozzá biztos ...

2vkx6unz

A 10mm nyalábszélesség egy kicsit sok. Ha jól veszem ki a leírásból akkor 19 emmittáló egység van egymás mellett és az össz teljesítmény 20W. nem tudom ez a kialakítás mennyire alkalmas arra amire használni szeretnétek, de az is lehet, hogy csak optika kérdése az egész.

bmejdz9nu

Én tök hüle vagyok hozzá :) Csak megláttam...

000000000

Ebay-en gyakran látni ilyen bar kialakítású diódákat nagyon jó áron, de vigyázni kell velük, mert van amikor használtakat akarnak eladni.  
Mint ahogy már korábban írtátok, 19 laser-sugár kibocsájtó emitter van egymás mellett, így a kapott sugár nem kör alakú lesz, hanem megközelítőleg egy emitter magasságú és 10 mm szélességű téglalap. Ahhoz, hogy ezt a sugarat használni lehessen anyagmegmunkálásra/jelölésre, először prizmák és lencsék segítségével körré kell alakítani, majd párhuzamosítani, és végül fókuszálni. Ez azért egy kicsit bonyolultabb optikai feladat.
Táp: áramgenerátorral kell hajtani, de ami diódát én láttam az 30A-t is megevett 20W-hoz.
Hűtés: szerintem nem feltétlenül kell vízhűtés, bár biztos, hogy nem árt, de a hőmérsékletet figyelni kell folyamatosan, mert azokra elég érzékenyek.

whmmuthi3

Érdekel valakit egy eladó 100W-os fix töltésű CO2 lézercső ? 190000Ft

000000000

3W-os lézer dioda hozzá vezérlővel elado

4um5b65d

Mit lehet ezzel 3W-al átvágni ? Fémet vagy csak műanyagokat inkább ?

2nbj3n5m

Sajnos ezzel csak papirlapot,de fára kitünöen
lehet fótot.fényképet, késziteni.
Janko

Nejkoff István

Lézernyomtatóban milyen teljesitményű lézer van?

i593e4cdk

Üdv.! Kérdésem lenne, hogy co2 lézercsövet honnan lehetne beszerezni? Vízhűtéses kellene kb 60W-os.
Esetleg Salix ajánlata érdekelne.