Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Én is csak tátottam a számat.

PSoft

Kíváncsian várom a weboldalt.
Mikor lesz elérhető?

000000000

Köszi,köszi. Ha sikerül rávennem kedves feleségemet, hogy csinálja meg akkor néhány nap. Ha egyedül csinálom akkor.........

HJózsi

Húúú, ez nagyon klassz!!! [#eljen] beálltam a szájtátók sorába... Nagyon meggyőző amikor körbevágja a furnért... a minta kidolgozása bámulatos... Mekkora lépésekkel pásztáz?
A weboldalra én is kíváncsi vagyok ... [#wave]

Karácsony Sándor

Na !!Ez tényleg szuper!Nekem a lézer azért tetszik mert gyors tiszta ,halk .A lézert üvegszálon vezeted ki és  fókuszálod??

4thss2k2c

Aszem én is.Ez nem semmi.Gratula[#wow1]

000000000

De kár, hogy csak d.u-án láthatom meg (a cégnél a Youtube le van tíltva...)![#vigyor5]

000000000

A széndioxid lézerek hullám hossza 10.6um ezért az üveg alapból kilőve, mert egyszerűen nem megy keresztül rajta.
Ha jobban megnézed a videón látható a 45 fokban beállított tükrök vezetik a sugarat.
Tükrök és a lencsék általában ZnSe (Zinc selenide) -böl vannak.
A tükör pluszban kap egy germánium bevonatot a lencséket meg pár mikronos arany bevonat védi.
Végre egy olyan házilag épített gép amin van segéd gáznak fúvóka ami nagyban gyorsítja a vágást.
Ez úgy működik hogy a fókusz lencse előtt túlnyomást hoznak létre ami a fúvókán keresztül a sugárral együtt lép ki és ez olvadt anyagot kifúja.
Azt is megkockáztatom hogy oxigénnel 100 watt teljesitményel még vékony vaslemezt is lehetne vágni, ha a beszúrást el tudja végezni.

000000000

Most néztem meg, gratulálok!!!

geforg

Gratulálok a géphez,és a videóhoz is tökéletes munka[#taps][#worship][#eljen]

000000000

Üdv mindenkinek
Nekem lenne egy oja kérdésem a lézerrel kapcsolatba mert én még csa nagyon kezdö vagyok. Azt szeretném tudni, hogy lézer fényt lehete közösiteni többet-is egy optia kábelen Vagy akkor felezödik a hulám hosz? Vagyugya anyi mard és igy a teljesiményse lehet növelni, vagy mégis? Köszi hogy olvastátok. János

ukcge40u

Nekem gyanús, hogy a #974-es hozzászólásban ott van a kérdésedre a válasz.

000000000

Üdv mindenkinek  
én lézerdiodára gondoltam, mert van egy néhány dvd iró lézerem. És ezeket szeretném összevoni egy optikasálon. És ez lehetséges-e?

Szalai György

Szerintem belőheted az összes lézerdióda fényét egyetlen optikai szálba, de a különböző diódákból jövő fények véletlenül sem lesznek pontosan azonos hullámhosszúak, még a diódák azonos típusa esetén sem. Pláne nem lesznek azonos fázisban. Tehát egymással interferálni fognak, néhol erősítik, néhol gyengítik egymást. Minél pontosabban majdnem egyforma a hullámhosszuk, annál nagyobb időnként pulzál majd a közösített sugár. Komoly optikai és mechanikai apparátusra lenne szükséged, hogy azonos fázishelyzetbe hozzad a sugarakat, ha lehetséges egyáltalán. Pedig csak akkor erősítik egymást, ha azonos fázishelyzetben is vannak.

c2nsu773m

Lézerhez víz és hőmérséglet érzékelő, hogy ki ne üssük a csövet! http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Laser/Viz%20%e9s%20H%f5m%e9rs%e9glet.jpg" border=0>