Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

50 mm-es fókuszú (átm. 20-as) lézertükröt és tükröket keresek 80W-os CO2 lézerhez. Tud valaki itthoni beszerzési forrást ajánlani?

Köszönöm

000000000

Opsz, most olvasom újra és olyan furcsa :-))

Az 50-es fúkuszú "tükör" az természetesen lencse.

PSoft

Szia Ádám!
Lézercuccokkal kapcsolatban T.Robit keresd,itt a Fórumon.

000000000

Köszönöm az infot, megkeresem!

Ádám

000000000

Kérdezném töletek fához, csak égetni vagyis gravirozni, mekkora lézer teljesitmény kell minimum?

000000000

Ez ilyen egyszerűen nem meghatározható.  
A fa felületét, már, fél - egy watt is égeti.

c2nsu773m

c2nsu773m

Kérdeznék valakit aki okosabb ebben.
Ha több csövet teszünk egymás után milyen százalékban kell a fénysugarat átengedniük a lencséknek a közbülső elemeknél?

000000000

A közbenső lencséket ilyenkor érdemes eltávolitani és egyvonalba állitani a két csövet úgy hogy az tökélesen egy tengelyű legyen és a tömités megfelelő legyen a felületek között.
Ilyenkor érdemes a másik cső elektródáinak polaritását úgy kötni hogy a két közelebbi egy potenciálon legyen és igy lehet egy tápegységet használni hozzá.
Ebben az esetben a polaritások + -- + vagy - ++ - elrendezésben fognak elhelyezkedni.
Ha egy tápegységröl megy ilyenkor érdemes olyat választani ami a két cső ösz áramát el tudja látni.  

000000000

Azért tükörrel egyszerűbb 2-3 csövet összehozni (egymás mellé), mint egymásután rakni.

000000000

Ha azt egyszerűbbnek találod hogy egy nagy alu tömböt forgácsolsz tükörtartóknak ami légmentesen is záródik a csövekhez és még tudsz is szerezni hozzá tükröket, akkor legyen a te verziód egyszerűbb.
Nem beszélve arrol hogy akkor már 4 tükröt kell tökéletesen összehangolni.
Mindkét verziónak megvan az előnye és hátránya, de ezt nem fogom most ecsetelni.
Ha ennyire tetszik ez a verzió akkor tudok küldeni akár 6000 wattos fanuc lézerröl leirást.
Tényleg siketült beüzemelni a IIVI 5 colos gyujtópontú lencsét amit tölem vettél?

000000000

Valakivel összetévesztesz mert én nem tudom ki vagy, és lencsét sem vehettem tőled.
A házi készítésű lézerek sorbakötésének lehetnek több féle megvalósításai. Az egymásutáninak hátránya is van az előnye mellett, hogy a nagyon hosszú hely  kell neki. Ugyanis szerintem egy csövet kb. 1,5 m-sre kell legalább készíteni. Na így 3 darab már 4,5 m.
Hát néhol a műhelybe sem férne el.
Érzésem szerint  2-3 m-nél így nem célszerű hosszabbat csinálni.
Akkor már egyszerűbb egymásmellé rakni és tükrökkel össze vezetni.

000000000

Lehet hogy nem ismersz mert nem tudom hány emberen ment keresztül mire odaért.
Jó pár éve volt, még a kezdetek kezdetén.
De itt egy kép, ha ez se ismered akkor ezek szerint nem ért oda.
http://img2.tar.hu/rat001/size2/33203444.jpg" border=0>

c2nsu773m

Tehát akkor milyen lencse kell?
Mert legyártatnám a kinaival, én is inkább a tükörrel való összehozást választom.

000000000

Sziasztok!Lenne egy kérdésem a laserfan-okhoz.Ha van akár 100w-os co2 lézercső fix töltésű,akkor miért használják az átfolyós lézercsövet?Ma a különbség és melyik a gazdaságosabb hosszútávon?Ha jól tudom egy előre kikevert "lézermix" 60-80 ezer forint...