Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Gyerekek, ez itt off, de még mindig eladó a lézerhűtő egységem.
Az adok-veszekben csak elsüllyed a golyósorsók, DC szervók, meg a lineárisok között... :)

6x509vxe

a zárt rendszerü co2 lézerek teljesitménysürüsége 60-80w/m.az átfolyósoké kb.100w/m,és ha nagy sebességgel keringeted a gázt,akkor akár 6-800watt is kijöhet méterenként.

6x509vxe

hol tart az ára?
még mindig filózok rajta...lassan remélem szükség lesz rá...

j3rx6bsjd

Az a lényeg,hogy mozogjon a gáz vagy az,hogy mindig "friss" gáz legyen a csőben?

000000000

1500 wattos Fanuc lézer 5liter gázt használt 1 óra alatt. de az TEA tipusú és ott 800Km/órával megy a gáz a csőben. azért kell a gázt áramoltatni mert túlhevülne az egész szerkezet.
A TEA lézereket csak a gázzal lehet hüteni a kereszt gerjesztés miatt.

ukcge40u

Nagyjából annyi, a talin akciós volt, de még erősen ötszámjegyű.
Keress meg, alkuképes vagyok. :)

ukcge40u

De ez vízhűtős egység, azt tudod?

6x509vxe

lassan már kezd összeállni a szerkezet,már csak a turboventillátor meghajtását kell kitalálni,és a tápot megépiteni.aztán ha megvolt a föproba,akkor kell a vizhütés.nem vagy elfelejtve...

ukcge40u

Csak azért, mert közben adtam egy ajánlatot más kérésére.
A talis árnál kevesebb, de 100 alatt van.
Meglátjuk, ki reagál gyorsabban.
Sajnos, nekem se lett most jobb, sőt... :(

000000000

Üdv.Köszönöm a korrekt válaszokat!Azt hiszem "otthoni" célra a zárt fix töltésű cső is megfelel.Arról még lehet tudni valamit,hogy ez a zárt mennyire zárt?Úgy értem a zárt töltésű cső úgy mehet "tönkre",hogy a gázból kiégnek azok az "anyagok" amik elősegítik a lézer sugárzás létrejöttét?Vagyis újra lehet tölteni azzal a gázzal amit az átfolyós rendszerhez használnak?Nem a TEA lézerhez hanem ahhoz a csőhöz amit teljesen úgy néz ki mint a fix zárt cső csak éppen egy vákuum pumpával folyamatosan cseréltetik a gázt.Vagy a cső élettartama a katód és anód elégéséből adódik?

000000000

Csak a gázt kellene cserélni.

000000000

ha csak a gázt kell cserélni akkor még a kissebb csőhosszból kivett teljesítmény ellenére is jobban megéri fix töltésű csövet beállítani "hobby" célra szerintem...hogyan lehet észrevenni,hogy a gáz már nem elég jó?Most nem olyan egyértelmű dologra gondoltam,hogy akkor nincs kilépő sugárzás(bár lehet,h az a jelensége) hanem pl ,hogy nagyobb feszültség kell ,hogy ugyanazt az anyagot ugyanazzal a sebességgel elvágjuk...

000000000

A fix töltésű csőnek nagy hátránya, hogy nem lehet túlgerjeszteni, mert exponenciálisan csökken az élettartama ebben az esetben, míg az átfolyóst lehet akár 150%- ra is gejeszteni. Nem ipari gépekről beszélek, mert ahhoz nem értek. Persze állítani kell a vákumon, gázmennyiségen és az áramon is.

000000000

nézd RC én sem ipari gépekről beszélek,mert akkor elmegyek egy iskolába,vagy felmegyek pár ameriki oldalra és ott az angol pdf leírásokat elolvasom :) Én a hobby szintről beszélek ami végülis a lényege ennek az oldalnak...az persze nem baj szerintem ,h pár szaki dolgozik ilyen helyen mert nekik nagyobb ránézésük van a dolgokra...viszont a te a tapasztalataidat hobby szinten szerezted meg amiért én is itt vagyok :) nagyon kielégítő volt a válaszod!neked átfolyós lézered van?

000000000

Ilyen is és olyan is.