Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Volna valaki, aki vállalna egy lézer stancolást?
1 db A3-as 220 grammsúlyú papirból kellene kivágni egy megrajzolt vektoros alakzatot, egy typo vizsgamunka boritója lenne. Tudom, hogy elég nyűgös és csak 1 db, de igyekszünk meghálálni anyagilag is a fáradtságot.
Budapest/Érd környéke előnyben, papirt, vektoros file-t a kivánt formátumban adjuk.

Fel tudok még ajánlani 40 watt körüli szervo motor(okat) enkóderrel, léptetőmotorokat, marószerszámokat/fúrókat, stb.... Ja és mindezt hétfőn vagy hétvégén.

Köszönöm

000000000

Szívesen kivágom neked, ment levél.

000000000

köszönöm T.Robert megjött az e-mail[#wave][#taps][#worship][#worship][#worship]

000000000

Tisztelt AlexRogan !
Fa vágásával és gravírozásával van némi tapasztalatom igaz csak 30w-os Co2 galvo lézerrel. Szerintem jó ha van fa gravírozásához kb 5W. Főleg fotógravírnál lényeges ez szerintem ,hogy kontrasztos kép legyen. Balsafához kell a legkissebb teljesítmény de még így is jó kontrasztot ad.

c2nsu773m

Sya AlexRogan, elszomorítalak ez nem fog gravírozni. (CO2 10600nm)
nmisi a léptetőmor ás a (servós) motort talán úgy lehetne jellemezni mit Lada és Mercedes!
Mind a kettő elvisz a célhoz de sokkal biztonságosabb a szervó!

000000000

Tisztelt Tamás !
A szervós megoldáshoz is van aféle hobby cnc-s dobozolt kit mint a H1 ,H2 compact ?

8ewgunt

Értem....

Találtam belőle 1000mw-osat is az sem elég még?

Egy hasonló "szerkezeten" gondolkodom: http://cgi.ebay.com/CO2-LASER-ENGRAVING-CUTTING-MACHINE-ENGRAVER-40W-NEW_W0QQitemZ130352050036QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1e59966f74" TARGET=_fnew>laser engraver

Mennyiből lehetne ezt itthon összehozni?

000000000

CSAK NEM TE IS RIZS SZEMET SZERETNÉL GRAVÍROZNI??[#nyes][#crazya][#nyes]

8ewgunt

Nem...[#smile]

Csak számolgattam és ez kb. 370e lenne, hátha meglehetne ezt oldani kevesebből is.

Mert ebben ugye egy 40W-os CO2 lézer van, nekem meg szerintem fa gravírhoz elegendő lenne kevesebb is, lévén nem nagyipari gyártásra kellene, tehát a sebesség nem minden...
(pénz beszél...)

000000000

ha lejjeb mész akkor 4890 USD ?? TÉVEDEK ??

8ewgunt

nemhiszem, az a "kiskereskedelmi ár" vagy mi a szösz...

De nem biztos...csak abból gondolom, hogy 3300$-ért már egy nagyobb gépet lehet rendelni...

000000000

próbálta googli fordítón de ez a rész angolul volt..vagy lehet a villám ár??néztem az adatlapját élettertam 1000-1300 óra az szerintem nem is rossz

000000000

rendeltél már az EBAY -ról??

8ewgunt

pár dolgot, főleg a kislányomnak pl. Barney plüssfigurát majd harmad annyiért, mint itthon az aukciós portálon adták, kerti szökőkutat, meg sok egyéb "olcsó" vackot...

8ewgunt

na "mára" ennyi....