Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak ámulok és bámulok a videón és irigylem is érte mert én is szeretnék ilyen "játékszert" magamnak de ez csak álom marad.Fantasztikus sebességel dolgozik egyszerűen lenyűgöző.Lehet,hogy elkerülte a figyelmemet írd már le,hogy milyen teljesítménnyel dolgoztál és azt is,hogy milyen lézert használtál.

svejk

Ránézésre meg is van a fej vagy 25-30 kg..

43pbwjg8s

Gratula!
Én nem nagyon nézegettem még, hogy mit lehet elérni e lézerekkel, de most ez nagyon meggyőző volt!
Az azték naptár pedig csodás!
Lehet ilyet vásárolni tőled?

000000000

Szia! Széndioxid lézer van a gépen, a max teljesítménye ennek 50W. A parír esetén minimális néhány watt teljesítménnyel működik, gravírozásánál nagy sebességnél fa esetén 20-30W is kell. Vágáskor ha nem balsa fáról van szó mindíg több kéne mint amekkora van...

nmnrsytc

Szia Róbert !
Nagyon jó lett a lézergéped, sok gyári gép teljesítménye elbújhatna mellette.
Milyen kontrolert használtál hozzá ? mert a videón látszik egy kézi vezérlő is.

000000000

Szia!
Az egyik gépemen MPC-6515 és lasercut 5.3 program van, a másikon DMDNC lézer vezérő. Számítógéptől függetlenül működnek a vezérlők, minkettőnek van külön vezérlője. Mindkettő kínai cucc, stabilan működnek.

PSoft

Szia Robi!

A "DMDNC"-vezérlőről tudok valahol olvasni?(link)

000000000

Szia! Sajnos semmi. Én is elég kockázatos körülmények között jutottam hozzá. Gyakorlatilag információk nélkül egy ismeretlen kínai ember számlájára kellett utalnom a pénzt, és mondta, hogy majd küldi. Szerencsém volt..

sanyi84

Gratulálok! Nagyon meggyőző. Szerinted hány watt kellene hogy fekete festékréteget leégessen nyákról a lézer? Láttam egy ilyen technikát és nagyon érdekel, a másik megoldás a lézer tonerpor felmelegítése, persze nyomóhenger nélkül olvassza rá de szerintem ez nem járható út.

nmnrsytc

Szia Robi!
Te hol találtá rá DMDNC a vezérlőre ?
Valahol van róla valami infó ?

sti33mvj7

Szia mindenki  
szeretnék építeni egy depron hab Balza Rétegelt fa lemez  modell repülő alkatrész  /kivágó gépet. a cnc elektronika és a mechanika már félig meddig kész van .
A lézeren gondolkodom kellene sokk segítség
mit és hogyan érdemes előre is köszi mindenkinek.

D.Laci

Elkezdtem írni egy progit, amelyel képekböl lehet lézer gravírozó és "kő kopogtató" géphez G-codot előállitani. Windows felületen.
A demo progi csak 100*100 pixeles képet engedbetölteni.
Van egy egyszerű konvertáló része amivel szines képböl 2bittes képé konvertálja, (ha nincs kéznél paint shop pro).
Ki lehet vállasztani hogy kekete vagy fehér pixeleket akarunk égetni-kopogtatni.
Azt is kilehet vállasztani hogy x vagy y irány ban legyen a fő mozgás.

http://3dmodelclub.net/laser/DLLaserEngrave(demo).exe" TARGET=_fnew>http://3dmodelclub.net/laser/DLLaserEngrave(demo).exe

000000000

Az exe futtatása nálam ezt a hibaüzenetet produkálja:

Component 'comdlg32.ocx' or one of its dependencies not correctly registered: file is missing or invalid

...:-(

2dw0x9awk

Nekem is volt már ilyen gondom,és nekem így megoldódott a problémám:
-Szedd le ezt:
http://www.afreeocx.com/ocx/info/comdlg32_ocx.html
-Mentsd el mondjuk a c: meghajtóra.

Utánna a futtatás, cmd, az ablakba ami feljön írd be, hogy regsvr32 c:\comdlg32.ocx vagy ha máshova mentetted, értelemszerűen....
-Nyomj egy entert, és elvileg meg is vagy.

2dw0x9awk

Bár az is lehet hogy elég az is ha csak bemásolod a C:\WINDOWS\system32 mappába, mert rákerestem és nekem ott van(nak).
comdlg32.dll
COMDLG32.OCX