Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Antal Sándor

Köszi! Olvasgatok.

frob

ahogy nézem nem igazán van eladó 100W os cső 80W nál nagyobbak mintha nem lennének ilyeben, legalább is az ebay en

000000000

van kinai forásbol is  határ a csilagos ég teljesitménben! ![#wow1]
ebay csak közeleb elérhetö mindnkinek![#awink]

43pbwjg8s

Nem akarok belefogni semmi ilyesmibe, de tényleg csupán érdeklődésképpen:
Mennyiből lehet kihozni egy olyan ici pici egységet , amit feltéve egy mechanikára, mondjuk fába vagy papírra lehet vele gravírozni?
Csak mert látom, hogy próbaképpen 1 és 3W-os diódákat emlegettek.
Minden körítéssel a mechanika nélkül?

frob

amit most 3W os dejódát veszek az 45e magyar pézbe kerül 2 db lencsével együtt, ehhez még kell az amire felcsavarozod amivel hűtőd meg amivel a spéci áramszabályzott motyót rápakolod, ha mindent beleszámolok és szépen is akarom megcsinálni biztos még 1x ennyi rámegy arra hogy meglegyen.. más kérdés hogy speciel én bartelban csináltatok néhány dolgot ... :)

43pbwjg8s

köszönöm!
Azért még játékképpen sem olcsó dolog ez!

000000000

szia!
Ez sokmindentöl füg ki hogy rakja ösze!
Szokásos párositásban a dioda elé csak egy kolimátort raknak csak be és enyi egy moduk vagy az egész optika!
az jobb moduloknál ez monimum 3..4 lencse van a dioda elöt gyüjtö....párhuzamositó.. és egy kolimálo..lencsékböl ál!
A dioda rengeteg kivitelben készülnek tokozás szempontbol és igy árban is eltéröek!
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=laser+808nm&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_odkw=laser+diode+3w&_osacat=0&bkBtn=" TARGET=_fnew>ebay 808nm diofák
az eletronika is ugyan ilyen árés a kérdéses kialakitásnál hogy menyire öszetet!
Ez olyan mint az auto vásárlás milyen kiegészitökel van az alap felszereltség és még mit kérsz az melé bele kiegészitésként!
[#nezze]

43pbwjg8s

Ezek a diódák ugye nem folyamatos működésűek?

A másik kérdés:
Ilyen kis teljesíténnyel viszont jól gondolom, hogy nem lehet olyan nagyon "rohangálni" az anyag felett?

frob

de folyamatos a CW jelölés mutatja hgoy folyxmatos, kellneki a kimenő teljesítmány kb duplája vagy kicsit több, tehát iylen táp kell nekik

a 3W os esetén nem tudom mi  lesz, még nagoyn képlékeny az egész azért is vettem először egy ilyen kicsit.. hog yki tudjam próbálni mire képes..., nem akartam rögtön százezreket beleinvesztálni...

43pbwjg8s

Akkor ha nem haragszol figyelem a működésedet és amikor csinálod a nagyot, akkor ezt a kicsit szívesen átveszem tőled, ha fizetsz érte. :) (csak vicc!!)

43pbwjg8s

A "pump" kifejezés miatt gondoltam, hogy nem folyamatosak azok amelyek a linken voltak (a legtöbb ilyen volt).

frob

igen ez a kétfajta van, azok csak igen rövid impulzus erejéig tudják azt amit, a CW meg folyamatos, legalább is én így tudom...

000000000

ezek folyamatos teljesotményü diodák!
csak stabil hütés mellet müködnek mgbizhatoan és hosszu életuen!
általába peltier elemel hütik az ilyen nagyobb diodákat 20..25c érzik magukat jol!

000000000

egyébként ezeket is mudulálva használják általában meghajtáskor pár tiz khz szokot lenni!
de teljesitmény szabályzásnál is pwm szabályoznak! szinte ugy mint a power világitástechnikai ledeknél is!

frob

bizony bizony, én is rakok rá peltiert, meg hőmérsékletmérőt is közvetlen a dióda mellé