Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

folyamatban, ma adtam le a gyártófájlt.. most egyenlőre csak a tartó készül el azzal ki tudom próbálni a diódát, és ha az megy akkor jön a többi

egyenlőre próba, látni szeretném mibe megy mibe nem, aztán kiderül merre tovább

000000000

mindenféleképen tegyél fel valami zöld szinü pl napszemöveg  ha játszol a diodával!
csak töredékét fogod csak az infrának látni a hatalmas teljesitmény miat de akár egy web vagy telefon kamera is megvakul már mesziröl is mert eko dioda szor rendesen meg verödik is visza!
A kamerák az legyen telo vagy web látják teljesen az infra tartományt de van benük infra szürö alapbol de ekora lasernél azok sem   érnek már semit!

frob

hj igaz is, van valami konkrét szemcsi ezekhez, az hol kapható, mert ügye megvakulni nem igazán szeretnék ...

kaptam tesztekhez egy kicsi 1W os lézert, már mint diódát szerelve egy küyeszre, webcammal nézegettem a kivetített képet meg szórakáztam lencsékkel.. ügye nagyon nem is lehet mivel látni ezért is jó a kamera, de azon már kis teljesítmánynél is kivállóan látszik

jut eszembe, mivel lehet takarítani a lézer lencséket, már mint nem a lézerdiódát akarom pucevélni hanem a lencséket, azokat épp ma kaptam készhez csak kicsit koszosak szegénykék, és szeretnám megtisztogatni de egyenlőre sem zsepivel sem semmi mással nem mertem hozzájuk érni

000000000

hay
olyan szemüvegek ami ilyesmire van hitelesitve nem olcsok!
tök egyszerü a védelem olyan szint kel használni ami az infrát nem engedi át ilyen a zöld pl!
veszel egy lánghegesztö szemöveget abban 4..5 beszámozásu átlátszo zöld üveg va jo lehet vele láni még napali fényben is 2e ft kapsz!
Az megvéd teljesen!
sima clin alkoholos ablktisztito megfelek neki!
ha poros a lencse azt meg csak ecsetel szabad leporolni aztán clin alblak tisztitó steril fültisztoval megfelel teljesen abban alkohol van és el is párolog azonal!

000000000

valami ilyenre gondoltál?
http://www.optosigma.com/miva/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=OS&Product_Code=pg219&Category_Code=Laser+Safety+Glasses" TARGET=_fnew>Laser Safety Glasses
bár ezért már nagyobb diodát is kapsz egy szemüveg árán![#guluszem1]

frob

AHHA! köszönöm
akkor azt fogok nézni még is csak olcsóbb mint a 170 dolláros szemcsi :)
pláne ha ugyan olyan jó

000000000

hay
iskolai fénytan az egész!
A széles tartományba használhato szemüvegek még drágábak mert az alapszinü lencse az az egyik tartományt szüri ki a másik a fémgözölt réteg a másik feleti tartományt amit a lencse szine már nem!
na az ilyen szemüvegek  3x ilyen drágák!

frob

hát jolvan hol van az már :)
persze utána lehet nézni, de egyszerűbbkérdezni hátha tudja valaki, ha meg nem utánanézek :)
azért köszi szépen, ma vettem is egy ződszemcsit :) ezerkilencé, így azért már nyugisabb vagyok, de ettől még nem szándékozom belenézni a lézerbe

000000000

helyes hogy használod a szemüveget! [#papakacsint]
bele nézni lehet csak utoljára fogod látni![#nevetes1]

frob

holnap veszem az anyagot a dejódatartóhoz! :D
már alig várom hogy ceruzának használva leírjak valamit egy darab fára, műanyagra :)

Antal Sándor

Sziasztok! 5-6mm vastag plexi szeleteléséhez mekkora teljesítményű lézermasina kell?
És vajon mennyiből lehet ilyet összehozni tokkal- vonóval (cső+táp+tükrök+lencsék,stb.)?

000000000

Nem érdemes veszödni csö épitésel!
neked már co2 laser kell!
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=co2+laser+tube&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1311&_odkw=co+laser&_osacat=0&bkBtn=" TARGET=_fnew>CO2 LASER TUBE
kb a záró és az áteresztö tükrök kerülnek anyiba külön mint a kész gyári csö!
100w co2 10mmm plexitet viszi mint a vajat!
és zárt rendszerü!

Antal Sándor

Gondolom a táp sem olcsó mulatság.De azt esetleg házilag is össze lehetne hozni.

000000000

25kv 100w hasznos teljesitményt nem egyszerü!
nem egy szimpla sorkimenöröl van szó ami csak nagyfeszt álit elö pár mA ig!

000000000

De van itt a forumon olyan emberke aki csinákt már CO2 laser olvas viszább ebben a topicban!