Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

A chiai cső messze alúlmarad egy amcsi cső tudásátol, de tizedébe kerűl.
Én kértem ajánlatot gyári gépre 30M -ról indúlt!
Akkor tudod olcsón venni ha rendelsz egyszerre legalább 4-5 szettet!
Próbáltam vagdosni dolgokat fa, plexi, textíl, hab, agylövés a cserebogárnak.

designr

Agylövés?...[#vigyor2]

PSoft

Szia Tamás!

"A chiai cső messze alúlmarad egy amcsi cső tudásátol,"

Mit éresz ez alatt?,kifejthetnéd egy kicsit bővebben.

c2nsu773m

A sugár 6mm átmérőjü a CHINAI-nál és van szórása nem konturosan éles a csőből kilépő nyaláb.
Valószínüleg a lencsék nem igazán a legtökéletesebbek.
Nekem van egy mintám amit gyári TROTEK gép által készűlt, összehasonlítottam és kb 3x jobb.
Több kínai csővel készűlt gépet is láttam már , mind kormos feketére égeti a széleket a másik viszont aranybarna és minimális a rés.
Kaptam egy TROTEK fókuszlencsét most azt használom , már itt is nagy a külömbség , sokkal hosszabb a párhuzamossága.
Így csak a csőre tudok tippelni hogy ott van a fogyatékosság!  

PSoft

Köszönöm a gyors választ.

Nekem nincs összehasonlítási alapom.
Nálam két kínai cső dolgozik,50,meg 100W-os.Az 50-est pár napja élesztettük a haverral.

A 6mm-es sugárátmérőre van bizonyítékom is.
Ott van a haverom kezeszárán a lencsenagyságú "lövésnyom",és nem éppen kontúros.:))((

c2nsu773m

És a 100-assal mi a tapasztalat?

edcsdh6wa

Sziasztok!

Szerintetek fix töltésű csövet meg lehetne-e tölteni? A hevítésnél görbülhet a cső???
A papa elektroncsövet készít többek közt üvegtechnikusi technikával...
http://paillard.claude.free.fr/" TARGET=_fnew>Elektroncső kszészítés

A gázmixet meg talán fel lehet kutatni valahol...
(egy cégnél átfolyós Trumpf lézer van, a nyomásból ki lehet számolni /CO lézer/)

Szerintetek???

Sys_m

c2nsu773m

Ha van egy rosz csöved akkor minden féleképp érdemes lenne megpróbálni!!!
Vagy csinálni belőle átfolyóst.

000000000

Hy!
Milyen teljesítményű dióda kellene 6mm-es plexiből való kivágáshoz?

Motoros

Lehet hogy http://index.hu/tech/2010/06/17/olcso_halalos_lezerkard_olcsoert/" TARGET=_fnew>EZ megfelelne, nem is drága.[#violent][#eplus2]

000000000

Ilyenem már van.

edcsdh6wa

Ezt próbáltátok már lézerrel szövetre? Milyen lett ha igen?

http://www.youtube.com/watch?v=iIHgHWUqCyc&feature=related" TARGET=_fnew>Link >>

Sys_m

Motoros

HÚ! ez nagyon ütős ötlet.

c2nsu773m

Persze hogy próbáltam ,elsőre nagyon jól néz ki
,de úgy feslett szét az anyag a gravírozás helyén ,hogy csak na!!!

Motoros

Nyilván, mert elégnek a szálak. De lehet hogy ki lehetne találni hogy csak elszineződjenek..pl benedvesíteni és úgy