Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Írhatnál róla, mit adnak 200$-ért.

edcsdh6wa

Szia, esetleg valamilyen port rászórva, hogy ne égesse az anyagot? Rossz ötlet a színéből adódóan is, de ha toner porral be lenne szórva, akkor beleégeti? a festéket??? Habár a felesleges port kimosni??? Nem tudom, csak ötletelek...

Sys_m

000000000

Hülyeségeket. :) Csak viccből írtam.

43pbwjg8s

A 1336-ra mondtad?

43pbwjg8s

Bocs.
most olvastam a végéig.

000000000

Sziasztok!

Barátnőmmel egyévesek leszünk. Meg akarom lepni egy fába égetett közös képpel. Valaki csinált már ilyet vagy elvállalja nekem? Ha igen, kb mennyiért? Mennyi idő alatt készítené el és kb milyen minőségben?

Előre köszönöm.  
Egyébként olvasgattam a fórumot, nagyon profi munka a mindenkié, csak gratulálni tudok :)

Üdv.: Tamás

c2nsu773m

Küld a képet!
Mekkora legyen a méret?

nv5firipz

http://www.youtube.com/watch?v=_KZWe0sYglc" TARGET=_fnew>9 perc után van a lényeg
Discovery hogyan készül a farmer. Itt is lézerrel dekorálnak.

c2nsu773m

Most lovasom "Barátnőmmel egyévesek leszünk."!
Ki írta a levelet???????? :)

keri

Egy ideje gondolkodok rajta, de tegnap felidegesítettek.
Mekkora teljesítményű és milyen hullámhosszú lézer lenne jó arra, hogy egy szúnyogot repülés közben egyetlen impulzussal kinyírhassak?
Persze a lehető legkisebb teljesítmény lenne érdekes, hogy a szórt sugárzás ne károsítsa a szememet.
Játszott már valaki ilyesmivel?

c2nsu773m

Na ez az!!!
Erre már én is gondoltam, az a 200 dolláros lézerkard kiválló lenne hozzá csak kellene egy szunyogot felismerő és lokalizáló célzórendszer!
Tiszta haditeknika!!!!

000000000

Ami kinyír egy szúnyogot az a szemedet is kinyírja.  És több szúnyog van mint szem. Én nem próbálkoznék.

000000000

Török Tamás!  
Itt a kép:
http://img517.imageshack.us/img517/7376/dscf16132.jpg

Valami hasonlót összetudsz hozni:?
www.stylfa.hu/mlapmdf/pyrolany.jpg

keri

A 200 dollárosnál lehet kapni jóval nagyobb teljesítményű diódát is :) de nem kell verébre ágyúval akarom mondani szúnyogra csillagromboló lézerrel lőni. A lufi pukkasztó lézerek kb. 50mW-osak szerintem ez a szúnyognak is elég, de azért jó lenne tapasztalat, hogy minimalizálni lehessen a teljesítményt.
Ahogy nézem a http://www.youtube.com/watch?v=BKm8FolQ7jw&feature=player_embedded#!" TARGET=_fnew>videót valami infra laser lehet, mert az kelt ilyen lilás színt néhány kamerában. De az is lehet hogy UV.

Sajnos teljesítményről sem írnak semmit, csak annyit hogy 50dollárból rakták össze az egész rendszer az ebayről.

A célzórendszer. Erről sem sokat ír, de azért sejthető, hogy a durva célmeghatározást mikrofonokkal oldják meg, hiszen a szúnyogok elég jellegzetes hanggal rendelkeznek. Ezt nem nehéz követni. A pontosabb célzást pedig kamerával valósítják meg, de lehetne azt is, hogy infrával megvilágítani a levegőt, és a bogarak pontszerű visszaverődésére már lehet célkövetőt alkotni, akár őskori módszerekkel.

Nekem nem kell túl gyors rendszer. Sőt minnél lassabban vadássza le a szúnyogokat annál jobb, mert szeretem látni ahogy rettegnek :DD

keri

Mondom szórt fényt, nem a direkt sugárzást.