Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A mostani lencsével csak 60x60-as. Majd rakok bele nagyobbat.
Gyors? Ahhoz képest ahogy a vektoros ábrákat készíti iszonyú lassú. 120mm/sec a sebessége a kép készítésekor, ha vektoros akkor mehet 1m/másodperccel is.

besirkyjh

Szia  

Mekkora területen , hány szunyogot , mlyen idöközönként ( 2 hetente uj garnitura jön a lárvákbol).
Nehezen tudom elképzelni hogy a járokelö emberek közül szelektálva lövöldözi a szunyogokat ( azt a pár száz milliot).
Szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal , nekünk mibajunk a vegyszeres irtással?
Kisérleteznek vagy ...

Nem akartam ide irni de leirom : van egy ottani mondás : a csatát nem elkerülni kell hanem megnyerni ( de én rasszista vagyok velük szemben ) .

Kérek egy modit törölje ezt .

c2nsu773m

Mekkora a legnagyobb terület amit egy galvóval be lehetne járni?

000000000

szia!
ami nekem van az 45 fokot tud elfordulni egy galvo motor egy tengelynél ez távolságra levetitve kiszámolhato!http://users.atw.hu/jeges2009/_private/laser/laser1.jpg" border=0>
lényeg inkább a sebeség enél az elfordulási szögnél !
a galvok maximális sebbeségét általába 8 fokos elmozdulásra adják meg!

keri

Nagyon ellenszenves neked ez valamiért :)
De nem akarlak meggyőzni.

Én csak annyit kérdeztem, hogy vajon minimálisan mekkora teljesítmény szükséges egy szúnyog kinyírásához. A többi had legyen az én problémám :)

besirkyjh

Ne értsd félre .
Semmi bajom a szunyog irtással és a kérdésed is értem .
A gondom az álva tapsolással van és ehez a szunyogoknak semmi köze .
Bocsi ha félre érthetö voltam .
[#awink][#rolleyes]

000000000

kb 40*40 cm

Van más elérhetőséged ahol tudunk erről beszélni?

Üdv. tamás

nv5firipz

Milyen áron jutottál hozzá ezekhez a galvokhoz?

000000000

szia !
hát én még vizual teknikára vetem igy csak egy bizonyos tartományhoz jo a tükrök amik rajta vanak az az uv....wörös tartömányig az unfrát már átengedik a tükrök!
2006 vetem 140e volt az ára anno!
de csak kiprobálgatva voltak beépitésre azota sem kerültke 35..40kpps a sebesége 6..8 fok elmozdulásnál!

nv5firipz

Köszi. Én is egyszerű lézershow-hoz keresek valami megoldást. De még gondolkodok valami házi kivitelezésen. Ilyen sokat nem szeretnék rászánni :) Mert mégiscsak hobby.

000000000

nem érdemes épitése foglakozni ebay kel veni ilyet már 60e lehet veni kb ami ilyen sebeségü a folyamatos ábrához kell ilyen sebeség!
ezt a verziot ez a cég gyártja de ez egy kinai cég  
http://www.laserpic.com/Ebay/Z30%20galvos.html" TARGET=_fnew>lp30k
ebayon is van választék rendesen!
enek van egy 20kpps verzioja azt nemszabad meg veni semire sem jo az a sebeség már!

nv5firipz

Köszi a tanácsot, akkor szétnézek ebay-en.

000000000

vaterán is látam már de ot haszonal adják tovább vagy még hobby eletronika adok veszekbe is szoktam látni nagyrikán ilyesmi galvokat!!!

edcsdh6wa

Hali, ezzel is lehet próbálkozni.
http://elm-chan.org/works/vlp/report_e.html" TARGET=_fnew>Homemade Galvo Link >>

Sys_m

43pbwjg8s

Huntata ADOK-VESZEK-beli rubinlézeréről modana valaki véleményt?
Mit lehet ezzel tenni, mit az ami kell még mellé, hogy lehessen is ezt a valamit tenni?
Meddig bírhatja? A csövek beszerzése folyamatos lehet-e, és milyen árom...
Szóval, az érdekel, hogy ebből lehet-e valami értelmeset készíteni?

Új Rubin Lézer 500w impulzus üzemű,+15kw- os villanó csövek.
http://www.vatera.hu/lezer_rubin_500w_175852687.html " TARGET=_fnew>rubin laser