Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sti33mvj7

Garai József mazohista ember lehet ha csövet épít :)!  

De mééér??

sti33mvj7

Valakinek nincs egy kapcsolási rajza az elektronikához

PSoft

Szia!

Gondolom nem direkt küldted kétszer.
Valószínű egyidöben nyomatok Garai Józseffel.

A képeken a vezérlő,még félkész állapotban van.
Ez látszik is,jópár vezeték hiányzik,például a modulok huzalozása a csatlakozó aljzatokon.
Ez egy kész kontabox-rendszerű modulos szekrény volt az előző életében.
A lehető legegyszerűbben(modulok alkatrészileg lecsupaszítva,panelok csak hordozó vázként használva)alakítottuk ki az új modulokat.
Az új modulok előlapjait(ábrák,feliratok)a már meglévő 100W-os lézerrel gravíroztuk pasztázással.
Én is szeretem(meg a haver is),ha átlátható valami,és adott esetben könnyen javítható is.
Ha,megmég úgymond "tetszetősre" is sikerül,az sem egy utolsó szempont.
Na,röviden ennyit a vezérlőről.

Ezen a gépen az eddigi munkák döntő többségben felirati táblák,cégtáblák,folyamatábrák gravírozása különböző lézeres dekorlemezekre,de vannak vele más tervek is.

A csőházasításon én még nem gondolkodtam,de a "lemerült" cső újratöltése,átalakítása egyenlőre csak elvi síkon,az érdekel(ne).

PSoft

Most,csak kb.tudom megmondani.
Nem vagyok gépközelben.
Az átmérője 60-as,a hossza 1 méter fölött van,nem sokkal.

000000000

szia!
csöhöz nagyfesz táprész mivel oldotad meg vagy valami gépböl sikerült ilyen tápot kimüteni?
készen elég huzosak árban ugy tudom!

sti33mvj7

Bocs esz de én nem találok semmilyen rajzot  

biztos csak bamba vagyok segítene valaki hol látni[#falbav][#fejvakaras]

PSoft

A lézertáp is része volt a csomagnak,a csővel és a vezérlővel eggyütt.
A képen a lézervezérlő,és kezelőegysége:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/50W_CO2_laser/RZNC_laservez/2009329124315652.jpg" border=0>

Gyorsan kellett biztosra menni,ezért választottuk a komplett szettet,amiben a tükrök,lencsék is benne voltak.
Fórumtársunk T.Robi segített a szettet összeállítani,és a beszerzés is Ő bonyolította.
Korrekt,segítőkész partnert ismertünk meg a Robi személyében.
Ez úton is köszönöm(köszönjük)Neki a mindenre kiterjedő segítséget.

Így viszont elmaradt a sajátépítésnél gyakran előforduló "api..ááábanemműködiiik",:(( vagy a ritkább "jajdejóóóműűűködik" :)))élmény is.
[#wave]

000000000

Naggyon szuper lett a kütyü! Gratula! És a vezérlő.... Nem találok szavakat.

000000000

Közben mi is építettünk egy gépet, megrendelésre.
http://www.youtube.com/watch?v=AqkIeni-mio" TARGET=_fnew>Lézervágó videó

c2nsu773m

Véletlen ment kétszer.
Vákumszivattyu+nyomáscsökkentő+lézergáz+üvegcső és a méregdrága lencsék a csőbe +sajátépítésü táp!
Szerintem ez sokkal drágább lesz!!!
A lényeg hogy ez 55W ,ez nem teljesítmény.
Ha azt mondanád hogy 400W-os csövet akarsz építeni akkor biztos azt mondanám ,hogy kezdjük el elméleti síkon összerakni!!!!

c2nsu773m

Azt hittem már sos raksz fel képeket
a gépről!

PSoft

Köszi Robi az elismerő szavakat,jólesik.

Ja,és nehogy kihagyjam....
Szervós a gép,a motorokat DSSC vezérlők hajtják.
Úgy tudom a DSSC vezérlők másik két fórumtársunk szellemi termékei.
Ha jól tudom,D.Laci,és Svejk a két "elkövető".
Őnekik is köszönet,nagyszerűen működnek az "ablaktörlőszervó" vezérlők.
[#wave][#worship]

PSoft

Úgyszintén Gratula!
Ez a gépetek már nem is hobby kategória.
Ez már ipari gép,ha a méreteit,és a kialakítását nézem.:))

000000000

hay!
igen ez gondoltam is hisz vanak olyan projektek amik már nem menek othon találhato alkatrészekböl!
Pláne egy ilyen öszetet optikával és tükrökel öszetet dolog amit már a külsö hömérséglet is befolyásol müködés szempontbol!

PSoft

Így viszont elmaradt a sajátépítésnél gyakran előforduló "api..ááábanemműködiiik",:(( vagy a ritkább "jajdejóóóműűűködik" :)))élmény is.  

Ezt a lézertápra értettem,hiszen arról kérdeztél.:)

A többi: mechanika,vezérlők "összehozása" komplett,működő egységgé mind saját elgondolás és megvalósítás.
Nagyon sok munka,és jóadag kitartás,kell hozzá.
Csak a lézersugár beállítása,a három tükör "összehangolása" több napos átgondolt munka után lett úgymond "tökéletes".
Nagy álltalánosságban én nem ismerem a "lehetetlen" szót.
Ha lézertápot kellett volna építenem,biztos találtam volna rá megoldást,és szerintem működne is,de mint írtam ez az idő rövidsége miatt már nem fért bele a "projektbe".:)