Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ki005gz70

Sziasztok !

Mikrohullámal kisérleteztetek már ?(mikrosütő mikrohullám-előállító rész)
Én igen, és el sem hinnétek milyen minőségben készítettem fényképet két üveglap közé préselt  motorolajba. Remélem sokmindenkit felcsigáztam,  :) nemsoká jövök részletesen, képekkel.
Üdv,Gyula

000000000

Szia Gyula!
Erre kiváncsi vagyok és arra is, hogy mitől szállt el a grvírozó lézered?

0gbwyh99

KÉPET AKARUUUUUUUUUUNK !! [#taps][#taps][#taps][#taps][#wave]

ki005gz70

Ja, bocsi, írtátok is anno hogy írjam meg.
Egyszerű mechanikai sérülés. Egy lamináltpadlódarabkára ragasztott lencsét fel akartam szoríteni a diódáig, hogy a por ne menjen oda, és könnyebb legyen törölgetni. Csak a dióda burkolata megmozdulhatott (???) ,reccsent egyet, és utána fura dolgokat művelt, de a lényeg meghalt, világított csak, és nem adott teljesítményt. Azóta is sajnálom hogy nem tudtam megmutatni a gépet. Természetesen már jól, műxik, pótoltam a diódát...ahogy lennyi szokott. pedig vártam a talit. De aztán úgy alakult a szervezés, hogy még csak látogatónak sem tudtam elmenni. Szomorúan nézegettem a képet amint fogy a bor (Svejk), és nem vagyok ott.

ki005gz70

Ja, kép !
Hagy forrjon ki !
Szólni fogok rövidesen !

6x509vxe

Ha érdekel vkit:
www.nutsvolts.com/media-files/QA-Figure5.pdf
kapcs.üzemü tápegység CO-lézerhez

000000000

szia Gyula!nem semmi az ötleted,és várjuk a folytatást!a mikro hullám engem is érdekel,de én fát szeretnék száritani vele,és ha van esetleg ötleted...????

rbbhbyvfs

Hol a cikk többi része? Csak én nem találtam meg?
Azért kell bele jópár 50W-os ellenállás, ami nem egy hétköznapi darab :) Lehet olcsóbb a futótrafó + neontrafó páros...

edcsdh6wa

Hi Msteve!

Erről a kapcsolásról mit lehet tudni?
20 kv, de szabályozható, tekercsmenetek megvannak, milyen vasmag, milyen ic-k, stb, stb... sok infó hiányzik róla

Sys_m

6x509vxe

egy ujságban találtam a cikket,mivel magam is szándékszom ilyet késziteni,gondoltam megosztom veletek.
az ujság a Nutsvolts,és a februári számban található a cikk a 28.oldalon:
nutsvolts.texterity.com/nutsvolts/200902/?folio=28

6x509vxe

érdekelne vkit egy nagyteljesitményü yag-rúd vizhütéses rezonátorral,és uj gerjesztölámpával?
elcserélném vmi cnc-s dologra...

D.Laci

Bővebben mit lehet tudni róla? És mi érdekel?

000000000

Igen érdekel! Emil megy.

Miki2

Szervusz Gyula !
Engem tényleg felcsigáztál.  
Mikor tudunk meg többet erről a dologról?
Postád is ment.

c2nsu773m

Félig készen 50x60 munkatér, 80W CO2.