Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

Szépen megoldottad!

frob

Keresek rossz, törött co2 csövet még mindig, a kicsatoló tükör kellene belőle.
Esetleg tud valaki ajánlni boltot, nem feltétlen itthon ahol vehetnék ilyet?
Előre is köszi!

Antal Sándor

Szia!
Kíváncsi vagyok hogy áll a lézeres projekted.
Lehet hogy nem emlékszel rá,de régebben beszéltünk, akkor még csak tervezgetted a lézert,ott derült ki hogy egy városban lakunk.

000000000

0i8bkxjf4

Sziasztok  

A következő ötlet, kérdés merült fel bennem  
ugye van nekem http://www.ebay.com/itm/262228349534?_trksid=p2060353.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>egy ilyenarduinos vezérlőm  
nagyon tetszik nagyon pöpec win, linux, android alól egyaránt vezérelhető (telefonnal kipróbáltam műxött)  
viszont a laser kivezetésen ő ki küld 0-12V ig feszkót ezt a fordulatszám arányába vezérli (S 0-1000)  
de így ezt nem tudom használni TTL vezérlésre  

Meg lehetne -e oldani valami köztes elektronikával ami a 0-12V ot átszabályozza 0-5V ig ra?

mert így meg vagyok lőve laser terén mert nem hiszem hogy egyből lézer vezérlő nélkül tutin rá lehetne kötni

PSoft

Ha jól látom, kecskeméti vagy.?

Ha nem nagy "utazás" Veszprém mellé ellátogatnod...
Gyere el,és kapsz egy 80W-os kínai...lyukas csövet.
Személyesen én törtem ki belőle a nagyfesz csatlakozót.:((
[#wave]

svejk

Szombaton Devecserből jövet el tudom játszani a postás szerepét, feltéve ha nem esteledik nagyon rám.
Bár Robinak meg rengeteg ideje van és jobb lenn ha látna is élőben egy-két csodát. :)

PSoft

Én annak örülnék a legjobban, ha...együtt jönnétek!:)
[#wave]

svejk

Az sajnos nem megy, mert nem itthonról megyek.

000000000

"Meg lehetne -e oldani valami köztes elektronikával ami a 0-12V ot átszabályozza 0-5V ig ra" igen!
ezt vagy egy tpl521 gyors optoval szint ilesztésel bár a vezérlöd schematics jó lene látni!
Szoftverböl mit akarsz használni gkodra?

zozo

Nocsak, mi jártban leszel Devecserben? -Valami munka, vagy vásárlás? :)

Kisamotors

Érdekes, szerintem ennek tudnia kellene a lézer áramgenerátorát vezérelni.
A 12V-os kimenetet vezérli PWM-el ?

Az az áramgenerátor táp és ref. feszültsége kellene, hogy legyen.

Valószínű a másik csatin jön a TTL jelszintű vezérlő jel.(0-255..0-5V)

Leírásból nem derül ki, egymás hülyeségeit másolják a kínai árusok. (4 phase, 2 wires...)

svejk

Megnézem a helyén http://www.devecser.hu/photo/helyere-kerult-turulmadar" TARGET=_fnew>Németh Szabolcs fórumtársunk alkotta turulmadarat..

Egyébként egy kis munka, ezért is bizonytalan a hazajövetel időpontja.

0i8bkxjf4

Nincs más csati rajta.  
olyan mintha erre közvetlen rá lehetne kötni egy  12V os léze diódát vezérlő nélkül  

Egyébként amit én rendeltem az még az egyel elötti változat volt azon van lézer fesszabályzásra lehetőség  
de http://i.ebayimg.com/images/g/yksAAOSwkZhWTZXC/s-l1600.jpg" TARGET=_fnew>ezen a képen lévő lézer is direkt kap áramot TTL nélkül  

juhasz

Az R4 potival nem a lézer erősségét tudod állítani? De ha nem, akkor csinálj 2 ellenállásból egy feszosztót.  
Az is lehet megoldás, hogy nem S0-S1000-ig hanem S0-S400-ig adod meg a kódban a parancsot.