Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

http://www.lumindustries.com/lt" TARGET=_fnew>UV lézeres nyomtató
Valaki okosítson már ki mi ez a lézer , beszerezhető ?

000000000

Erről írhatnál pár sort. „Én TV sorkimenőből csináltam tápot és azzal is működik.”
Köszi ha megteszed.

A közeljövőben valószínűleg szét kell szednem vagy száz képcsöves tv-t.
Kimenteném belőle amit érdemes.

3vv2btrhv

http://www.iboxprinters.com/ibox-nano-1/" TARGET=_fnew>Ezt sem értem , ha nem DLP , akkor mi világit ?

d30xhrezp

Szia Danibá!
Egy egyszerű egytranzisztoros oszcillátorral működik.A neten van rá példa 2n3055-el.
A vasmagra feltekersz 6+3 menetet,2db ellenállás,és a 2n3055 hűtőbordán és lehet próbálni.Annyit változtattam,hogy a bázisosztó ellenállásokat egy 12V-os stabkockáról táplálom.Így a kollektorra tudok nagyobb feszültséget adni.Mert az eredeti kapcsolással hamar rönkre ment a tranzisztor nagyobb feszültségnél.Én is vagy 25db-ot próbáltam.Ebből 4 db-bal sikerült működésre bírnom egy elég gyenge csövet.Mivel a nagyfeszt nem tudtam mérni,és a látszatra nagyobb ívet adó trafót gondoltam,hogy jó lesz,hát érdekes módon nem így volt.Ezt nem tudtam eldönteni,hogy miért.

000000000

Az sorkimenö kicsi vasmag miat nem lesz nagy teljesitmény csak elindul vele aztán a bizonyos 20...30kV bizonyos mA folyik a csövön hogy kijöjön a teljesitményed.....

000000000

Köszönöm. © pixel66 és © Kelepeisz Lajos a választ, és az információkat

Amikor megvettem a CO2 lézerem akkor spekuláltam ezen. De, meg is feledkeztem róla.  
Arra nem emlékszem, itt tárgyalta e valaki. Vagy nem vettem észre.  
Ki mentek majd, pár darab jobb képű nagyfesz részt. Még hasznos lehet.  

000000000

Köszi!
Mit lehetne tenni, vele, hogy működjön is rendesen pl. a 40 wattos.
Esetleg 2 tekercs?

000000000

A „PL” link nem működik.

000000000

És a TEÁOR kódokkal kapcsolatban van valakinek tanácsa/ötlete? :)

000000000

321303,Ajándéktárgy- és díszműáru-készítés;
900301,Egyéb alkotó tevékenység m.n.s.

Ki kéne még kérni a  

47.89 Egyéb áruk piaci kiskereskedelme
Ebbe a szakágazatba tartozik
– az egyéb árucikkek kiskereskedelmi értékesítése közterületi vagy piaci standokon

tevékenységet, és akkor biztosan árusíthatsz.

000000000

http://www.cegalapitas.net/teaor08-tevekenysegi-korok.html" TARGET=_fnew>Gazdasági Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere

000000000

Köszönöm!
És ezekhez biztos, hogy nem kell végzettség?
Hangzatos tevékenységeket én is találtam, ott ütköztem falakba, mikor föl akartam venni és az önkormányzatnál kérték, hogy akkor mutassam be a papírjaimat :)

000000000

Óvatos legyél a tevékenységgel: én kulcsmásoló és harisnyaszemfelszedő akartam lenni eredetileg az egyetem után. A KOSOSZ vagymi eldontötte, hogy nem, nem megfelelő a végzettségem hozzá, mint gépgyártástechnologus, vagy gépipari technikus...  
és ezzel egyből derékba törték a karrierem...

000000000

Szia!

Általában a kézműves tevékenységekhez kell végzettség, viszont ha csakis interneten szeretnénk árulni, akkor elegendő a 479102-es Csomagküldő, internetes kiskereskedelmet felvenni, illetve a 900301-es Egyéb alkotóművészeti tevékenység m.n.s. is megoldást jelenthet, mivel ehhez nem kell.