Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyébként a könyvelőm azt mondta az értékesítéssel kapcsolatos kérdésemre, hogy árulni azokat a dolgokat, amiket én készítek lehet, viszont ahhoz ugye szükséges mindenképp, hogy valamilyen módosítást végezzek a megvásárolt anyagon.
Remélem, ez így van.
Az internetes kereskedelemmel kapcsolatos TEÁOR meg van :)

000000000

Igen így van, mivel akkor már nem továbbértékesítésről van szó, hanem az álltalad előállított termékről.

"Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője"
Az ingóságértékesítés szabályai, éppen úgy, mint akár egy garázsvásár szervezőjére. Személyi jövedelemadó szempontjából az aukciós portálokon való értékesítés külön adózó jövedelem 16 százalékos kulccsal, de vannak mentességi szabályok. Az, akinek az innen származó évi bevétele nem éri el a 600 ezer forintot, nem kell, hogy adózzon, és az sem, akinek az innen származó jövedelme nem éri el a 200 ezer forintot. A jövedelmet úgy kapjuk meg, hogy a bevételből levonjuk a tárgy megvásárlásának eredeti költségét, tehát célszerű megtartani a számlát azokról a tárgyakról, amelyeket később esetleg eladhatunk. Ha nincs meg a számla, akkor a bevétel 75 százalékát tekintjük költségnek.

000000000

Bocsi a folytatás:

Mi a helyzet azokkal, akik otthon készített kézműves áruikat adják el egy gyűjtőoldalon keresztül?
– Ez önálló tevékenységből származó jövedelem, de 600 ezer forint alatti bevételnél ezek után sem kell adózni. Az adószámos magánszemélyi státusz is járható út.

s7manbs8

A mifajtánkhoz az életművész tebvékenységi kör illik. :)

b4nm7gjvr

"Mi a helyzet azokkal, akik otthon készített kézműves áruikat adják el egy gyűjtőoldalon keresztül?
– Ez önálló tevékenységből származó jövedelem, de 600 ezer forint alatti bevételnél ezek után sem kell adózni." -> ez mondjuk így nem éppen igaz! 600,-Ft-ig csak a saját megunt vagy használt dolgaidat értékesítheted...de ha már gyártod és úgy adod el az már más tészta és azt már pl. kisadózóként kell értékesítened...

Ja és fontos momentum még hogy ha 600,-Ft-os határig valaki értékesítt használt cuccot legyen az örökségből, megunt dologból vagy elfekvő cuccból portéka azt is vezetni kell egy táblázatba hogy ennyiért adtad el...és ha van beszerzési igazolásod a múltból akkor azt is felírni, mert ha ellenőrzést kapsz akkor csak előveszed és megmutatod...MERT ha nincs akkor megkérdik hogy követted a 600ezres határt...

b4nm7gjvr

600ezres akart lenne az a 600,-Ft-os  

b4nm7gjvr

Utolsó szösszenet: Ha kap valaki ellenőrzést és behívják a Navhoz, akkor érdemes kikérni nyomtatva a kérdéseket...hazaviszed kitöltöd átgondolva minden részletet és visszaviszed...

000000000

valaki árult mát itt ilyen tekercset azsenm dcsaba de eben bene van a sokszorozó rész is aminek ugyanezt a teljesitményt is kel tudnia a 40W csönek szerintem 150W min ami kelhet vasmag + tekercselés stb....
nameg ott a modulácios vezérlés a tekercshez ami nem olyan egyszerü persze sg3225...hasonlo felépitésüek kapcsolásta..
Szerintem egybe olcsobb már ilyet meg veni 40W csö táp 100$ körül már van ....
egy rosz áramkörel lerövidited a csö életét lehet valaki mr kimásolt már ilyet ami kivan találva megfelelö kpcsolásba!

000000000

nem is lett azóta se rendes "munkám" csak hobby

PSoft

Igen, dcsaba árult csak külön nagyfesz trafót is a kínai tápokhoz.
De régebben, kedvező áron voltak nála komplett tápok is pld. 40W-os csőhöz.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%C3%A1s/Boncolas-40W-os%20CO%20tap/" TARGET=_fnew>Ilyenek voltak, mint ez, ez is tőle van.

Teszteltem 40-50-60W-os csővel is, mindegyik ment/dolgozott vele.

Kicsit "összecsapott" belső, a félvezetők paszta nélküli szerelése...
Még a hűtőfelülethez/házhoz is csámpásan, légréssel sikerült a beépítésük.
De, ezek kis odafigyeléssel orvosolható problémák.:)

A legjobban, az IC "titkosítása" tetszik...
Nem  beültetés előtt, hanem...beültetés után van titkosítva!!!:)
Látom magam előtt a kis kínait, ahogy a beültetett panelt a markában tartva, flexelgeti az IC kalapját, és néha-néha a remegő másik kezében tartott flex, el-eléri az IC közelében levő kondikat is.:))

Ha nem így lenne, akkor nem lenne ott a panelon a titkosított, leköszörült sapkájú IC pora.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%C3%A1s/Boncolas-40W-os%20CO%20tap/20160509_193419.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Csak halkan súgom meg hogy az ott egy TL494, egy fórumon olvastam.

000000000

sok variáciot nem lehet a titkostásba amik a régi pc tápokba is el voltak terjedve anno Lajos ahogy irta tl494 de még amik sg3225...uc384x még.:)

PSoft

Pusztán csak arra akartam utalni, hogy ez a fajta "titkosítás", hogy is mondjam, a mai világban....megmosolyogtat.:)

A kínai táp példáját pedig arra hoztam, hogyha mégoly "primitív" is kialakításban, vagy  esetleg kapcsolástechnikailag is...

Egy CO2 cső táp nem csak egy valamilyen TV sorkimenő, egy tranzisztor, meg még két ellenállás összeforrasztásáról szól, mint ahogy itt lentebb lehetett olvasni.

Persze, be lehet gyújtani az 50-80, vagy mégtöbb tízezer forintos csövet a fentebb említett pár alkatrész összeforrasztgatásával is, ha valaki ügyes.

000000000

Bár nem volt már nagy érték ideét multák a hene lézrek  hasonlo helyzetbe kerülve brosszt egy ilyen tápja bölcsen eszkábálva egy önrezgös nagyfesztápot najd azal elinditom ujra hene csövet sikerölt de pár másodper mulva a belsö kapiláris fekete lett és ez ket a csö vége is....
Drága ezekel kisérletezni de másolni lehet ami kivan már találva!

0i8bkxjf4

Sziasztok  

Megjöttek a lépegetők is összedobtam a rendszert 1 teszt erejére.

https://www.dropbox.com/s/wrxzqv3u7iycsy6/20160510_201341.mp4?dl=0" TARGET=_fnew>Íme itt a videó

középen a led a lézert helyettesíti