Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Aha féligáteresztő tükör, ezek szerint neked egy döglött CO2 cső kellene, amiből ki tudod termelni a tükröt?

000000000

Sziasztok!
Nemrég vettem egy 40W co2 "olcsó"kínai gépet, azzal szeretnék gravírozgatni. Sőt, hogy egy kis pénzt is tudjak belőle keresni másodállásban szeretnék vállalkozni. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Van valakinek abban tapasztalata, hogy milyen TEÁOR kódokat lehet fölvenni mindenféle különös végzettség nélkül, hogy az ember tudjon számlát kiállítani, valamint a megvásárolt anyagokat elszámolni?
A mindenféle gravírozás kód alatt asztalos/üvegfújó/galvanizáló végzettséget kérnének tőlem, amivel természetesen nem rendelkezem.

A másik kérdésem ezzel kapcsolatban már kicsit kellemetlenebb. Történt ugyanis, hogy viszonylag gyorsan elkezdett a pár hetes gép gyengülni. Már a 3-4 mm-es rétegelt lemezt sem tudom elvágni vele.
A kínai gyár azt állítja, hogy én rontottam el a gépet, mert nem rendeltetésszerűen használtam (mi mást is mondana...?) azonban nem volt a gép extrém körülményeknek kitéve.
Ilyenkor van más lehetőségem azon kívül, hogy azonnal beruházok egy új csőbe? Van valaki, aki meg tudja nézni esetleg javítani? Egyáltalán érdemes vele foglalkozni?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm! :)

frob

Hát ha olyan lenne az lenne a kánaán :)

PSoft, a lézernél ahogy msas is írja , az ahol kilép a lézer a csőből, félig áteresztőnek is mondják, de tükörtől függően 50-90% visszaverő képességekkel van a piacon, sajna amit szereztem 50% os és az adott helyre nem jó, és bizony sürgősen kellene próbához egy tűrhető akár használt darab is, az tuti hogy ideális lenne valami döglött kínai csőből..

frob

kínai csövekkel több gond is lehet, mivel fix töltésű, nem jó a gázmix ami benne van, vagy a katalizátor nem az aminek lennie kellene , vagy elmásztak a tükrök, stb

de az is lehet hogy a fókusz lencséd hót kosz, aceton és lencse zsepi beszerez és megnéz youtube-n pár videó hogy kell megtakarítani, és persze ha az koszos, akkor lehet hogy a továbbító tükrök is

szóval először takarít, majd ha akkor se jó akkor jöhet az új cső ...

000000000

A tükröket és a lencsét már megnéztük egy hozzáértő ismerősömmel, aki már évek óta hobby lézeres, Ő is azt mondja, hogy gyanús, hogy cső baja lesz.
Esetleg lehet itthon kapni elfogadható árban olyan csövet, ami ezekbe beépíthető?
Vagy próbáljak meg inkább Kínából rendelni? Ahogy néztem, olyan 52e körül jönne ki, ha megfogják a vámon.

frob

Normális cső drága, legalább is úgy tudom, a kínaival meg ez van vagy jó és akkor sokáig megy, vagy nem, bár tapasztalatom nincs benne, csak az internetet böngészve szűrtem le ezt...

0i8bkxjf4

Sziasztok!  

Beüzemeltem a vezérlőm  
http://www.kephost.com/images/2016/05/08/Kepkivagas.png" border=0>

Motrok még nem jöttek meg sajna.  
A lézer helyére bekötöttem 1 Ledet működik a PWM funkció is  
A fordulatszámot veszi alapul hogy milyen erősen világítson S10 - S1000 ig  

A benbox jó egyszerű de még a v0.9 es firmware el nem műxik  

Igy marad a GRBL es Universal G code sender + Inkscape evvel tökéletes a kontur vágás menni fog  

Mivel lehet egyszerűen és nagyszerűen pont mátrix szerű fotó gravírozást csinálni ami generál olyan G kódot amit utána tudok küldeni a kis masinának.

000000000

#8444 leirtam....

0i8bkxjf4

picgrav ot nem nagyon találok

d30xhrezp

Szia!
Esetleg,ha van rá lehetőséged ,egy másik tápegységgel is meg kellene kipróbálni.

000000000

http://www.ebay.com/itm/High-Precise-40W-CO2-Laser-Engraving-Cutting-Machine-Engraver-Cutter-USB-Port-/201485085366?hash=item2ee9726ab6:g:6JoAAOSwfZ1WbnLw

Ilyenem van, a közelben pedig olyan gépről tudok, amelyikben még a régebbi tápegység van.
A kettő vajon kompatibilis lehet egymással ?

000000000

0i8bkxjf4

EZt megtaláltam viszont ez fizetős én free verzás fotogravírozásra gondoltam

A másik:    

Hogyan fér el ebbe a pici panelbe ennyi minden?

Léptető motor vezérlés meghajtás  
Lézer vezérlés meghajtás  

Most ehhez akkor milyen lézert lehet csatlakoztatni mert elvileg a kimeneten simán elvisz 2W os 12v os lasert nem kell külön táp de tudja ezt szabályozni is 2-12V között fokozatmentesen esetleg ttl meghajtóhoz.  

000000000

lézer moduláció szabvány TTL 5V bemenet lézer meghajzon ez mindegy gáz lézer vagy félvezető a meghajtóján füg hogy van e a lézer modulnak!
Legtöbb ilyen jelegü program sajnos csak konturt tudnak kezelni szürke árnyalt pixelenként ez már nehezebb feladat amit ajánlotan az tudja meg aztán ment a megoldás is!:)
Nézd meg:
http://www.picengrave.com/Pic%20Programs%20Page/PDF%20Files/PicEngrave%20Pro%205%20+%20Laser/PEP5%20Tutorial.pdf

d30xhrezp

Szia!
Ahhoz,hogy megpróbáld biztosan jó.Én TV sorkimenőből csináltam tápot és azzal is működik.De ha lenne arról is infó az lenne jó.
Ha 20Kv-ot tud a régi típus is,akkor meg lehet probléma.