Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Igen kicsit hosszú, de van rövidebb is belőle, én csak arra akartam rávilágítani hogy a bevonatos csöveket kell megvenni, mivel ezek modernebbek, a RECI is bevonatozza a csöveit.

000000000

Mindenképp, jó, hogy felhívtad rá a figyelmünket.
Valószínűleg a hosszban is lehet előnyös tulajdonság.  
Nem véletlen annyi. Ha, csak a gáz mennyiséget nézem, az is jó irányba mutat.  

s7manbs8

Elromlott csövet nem lehet felújítani ?  Egyszer jött hozzám egy régi haverom, hogy valami csövet akar csináltatni, van is ár valami ismerettsége, aki megcsinálja, bár az nem lézer volt, de ilyen elven akármit meg lehetne csinálni, persze ha nincs benne valami olyan lakatrész, ami miatt kuka az egész.

Kelepeisz Lajos

Bocsi h beleszólok.
Az attól függ szinte bármelyik cső tölthető (márha megvan a technológia), de nem mindegyiket érdemes, egy jó minőségű Reci csöve érdemes lehet megnyitni és újra tölteni, de a kinai vackokat nem érdemes mert amik benne vannak tükrök azokat úgy tervezik hogy a gyári töltetet úgy ahogy kibirják, és kuka, amíg egy minőségi csőben ninőségin bevont tükrök vannak amik több töltést is kibinak

Kelepeisz Lajos

Legjobb tudomásom szerint, amit szakembertől hallottam.

2rjw3gfi5

Sziasztok!

Megtörténtek az első kísérletek az 5.5 W-os kékkel nyír rétegelt lemez vágására.
A 3 mm-est 200mm/perc 4 menetben, a 6mm-est 10 menetben vágta át központos levegő fúvatással/szívatással.
Milyen légsűrítő a legalkalmasabb erre a célra, mert már próbáltam fúvatni: turbó kazán ventilátorral, hőlégfúvó ventilátorral, porszívó motorral, utoljára nagy festő kompresszorral, de olyan mintha traktoron lézereznék :)
A LIDL-ben van kis festőpisztoly szett kis kompresszorral, az is jó lenne? És halk aránylag?

http://kepfeltoltes.hu/160328/tesztkock_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

A 3mm-es nyíren 4x mentél át az 5W-ossal mire átvágta?

2rjw3gfi5

2rjw3gfi5

A borító rétegekre merőlegesen nehezebben vág, tisztán látszik alánézve, hogy mikor ér át a sugár.A led miatt nem egyforma a vágási szélesség, és a negyedik menetre esik ki a kocka.

sanyi84

1.6 W os lézerrel vágok 4x 110 mm/perccel és már az biztos vágás, van hogy a 3. nál kiesik. De ez csak játékra jó. Kb a már nem játék az 1000-1200 mm/perc egy vágásból, onnantól meg a csillagos ég a határ.

2rjw3gfi5

Egyetértek a csillagos éggel, mint a bekerülési költség határát :)

Kelepeisz Lajos

Én azt hittem hogy ez azért egyből átviszi, PSoft-nak a 2W-os 2x-re átvitte.

PSoft

Többen azt gondolják, hogy én..."mágus" vagyok ezzel a kis 2W-ossal.
Pedig, aaaa...francokat!
Egyszerűen csak, próbáltam a határait feszegetni, a legoptimálisabbra törekedni.
Sok-sok próbálkozás/kísérlet, ha nem így, akkor úgy...

Higgyétek el, az optimális fókusz megtalálása, beállítása, legalább olyan fontos, lényeges ennél a pici lézernél, mint pld. a megfelelő vágási sebesség, levegőfúvás kitapasztalása.
Közel sem biztos, hogy lassabban, hatékonyabb a vágás.

Te, ott voltál, láthattad vágás közben is.
Ezért, kicsit pontosítanálak.
Kettőből, nem mindig, nem mindenhol, de háromból igen.
(ezt, a 3mm-es nyír rétegelt lemezre értem)
A nem mindig, nem mindenhol, a rétegelt lemez belső rétegeinek a silánysága miatt értendő.

Kelepeisz Lajos

Persze értelek én, csak furcsa volt hogy 5,5W-al  
4.re, valami nagyon nem jól van beállítva.

wt8g4i4

Annyit fűznék hozzá, hogy igaz nem hobby lézer de egy 50 W fiber lézerrel vannak tapasztalatim. A fókusz távolság a legfontosabb, ha az nincs beállítva akkor halott ügy az egész.
 Nálam 0,1 mm pontosan be lett lőve előtte csak 1 mm pontosság volt.
Ég és föld a kettő között a különbség hogy miket tudok megjelölni. Igaz én nem szokványos anyagra használom hanem ipari kerámiára és ott a tökéletes fókusz a lényeg  
a hétköznapi anyagoknál nem volt ennyire észrevehető, de ha a határokon mozog az ember , elkerülhetetlen