Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Notepadban átírod a Z értékeket M10P1 M11P1 parancsra. Ehhez persze be kell állítani, hogy az 1porton a lézer vezérlője legyen kapcsolva.

Vagy beállítód a lézer ki-be kapcsolást Z tengely DIR kimenetére. Ha minuszba megy a Z tengely (persze a z tengely nem mozog közben) akkor bekapcsol, ha pozitiv irányba akkor kikapcsol. Így meg lehet adni, hogy pl g0z-0.1 legyen a bekapcoslás g0z0.0 a kikapcsolás. Én utóbbit hasnzálom, rettenetesen gyors.

k0iuitfzy

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a kínai kész lézergépekkel? Egyik ismerősöm venne egy ilyen 40-50W körüli lézergépet.
http://www.ebay.com/itm/DSP-CO2-Laser-desktop-cnc-router-engraving-cutting-mini-cutter-engraver-usb-/201546792242?hash=item2eed1ffd32:g:NeoAAOSwpDdVcwyl" TARGET=_fnew>Gép 1
http://www.ebay.com/itm/50W-USB-CO2-LASER-ENGRAVING-CUTTING-MACHINE-ENGRAVER-CUTTER-W-COOLING-FAN-/131292577099?hash=item1e91a5bd4b:g:s14AAOSwPcVVt3BL" TARGET=_fnew>Gép 2
Oklevél díszítéshez (széleinél), vékonyabb rétegeltlemez vágására szeretné használni.
Mennyire megbízható?
Mennyire tartós?
Esetleg mi a gyengéje, mire kellene figyelni a vásárlásnál?

Előre is köszönöm a segítséget!

Lóri

k0iuitfzy

PSoft

Azt írja...

"Laser Tube (life hours): 1100-1400 Hours"

Kicsit számolgattam.
Ha a max. 1400 órából számolok vissza, napi négy üzemórával...
350 nap, az már, majd egy év!
Ezzel az igénybevétellel, évente csőcsere.
Mennyi is mostanság egy új 40W-os cső? [#nemtudom]

k0iuitfzy

Sajnos fogalmam sincs. Azt sem tudom, hogy kb mennyi üzemórától gyengül a lézer, ha pl ezt az 1400órát vesszük alapul. Mit jelent a csőcse? Ekker már egyátalán nem üzemel a cső, vagy pl 50% alá gyengül?

Lóri

000000000

Én, úgy számolom, 70 ezer a cső. 1000 üzemóra élettartamot adok neki, átlag 70% terheléssel.
Akkor 70 Ft a „csőkopás” óránként.  
Ha, kidobja a teljes gépet, amit 200 ezerbe számolok cak_pak. Akkor, 200 Ft az óránkénti „kopás” díja.  
Ha valaki ezt se tudja kitermelni vele. Az készítsen róla egy képet. És akassza ki a falra.  
Vagy, könyvelje el nem megtérülő hobbiköltségnek.

000000000

Az én gépem túl van az 1000 órán. Saccolásom szerint kb 20 – 25 wattos lehet most.  

000000000

Szerintem, eredetileg se volt 40 watt. Inkább 35 körül.  

3857d67m

Köszönöm.
Megpróbálom, de sajnos a mach3 beállítása nekem finoman fogalmazva is problémás.
Üdv.

k0iuitfzy

Köszi Danibá! Egy csőtípust tudna majd írni? Esetleg ezek nagyjából megegyeznek?

Lóri

000000000

Ezekbe az olcsó Kínai 40 W lézerekbe szerintem egyforma cső van.  
Mindegy kitől veszed.

Egy minőségi 40 wattos cső kb a komplett gép ara lenne.

s7manbs8

A minőségi cső mitől jobb egyébként ? Tisztább benne a CO2 vagy egyéb oka van ?

000000000

A jó minőségű cső ismérve, jobb a fény pont alakja, minősége, egyenletes teljesítmény leadása, hosszabb élettartam.
Ezért, egy Kínai olcsó 40 wattos csőtől sokkal nagyobb hatásfokkal dolgozik.  
Igen, valószínűleg a gázkeverék is más. Sőt, biztosan más.  

Következmény: Jobb minőségű és gyorsabb vágás.  
Ha figyelembe vesszük a rövidebb ráfordítandó munkaidőt. És a többszörös élettartamot. A minőségi munkát. Bőven megéri a drágább cső.  

De, mint tudjuk, egy vásárlásnál sok szempont játszhat. Elgondolkodni mindenképp érdemes, vásárlás előtt.

Kelepeisz Lajos

Próbáljatok bevonatos lézercsöveket venni, ezek modernebbek, vékonyabb a kilépő lézernyaláb (kb 4mm) amit könnyeben  lehet fókuszán, ezek hosszabb élettartamúak és stabilabbak, árban szerintem nem drágább.
 http://www.ebay.com/itm/40W-CO2-1600mm-length-60mm-Dia-glass-laser-tube-for-engraving-and-cutting-machi-/201423717708?hash=item2ee5ca054c:g:jnEAAOSw3ydV2pLN" TARGET=_fnew>Pl: ilyent.

000000000

Csak az, az 1600 mm …………….