Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

a szilikon mellet most tervezem, hozzá a szilikon meltartót

000000000

két módszer, szkennel, pixeleket  
vagy vektoros

ha vektoros, rajzolhatsz a betűbe befelé körvonalakat,

PSoft

Aspire-t szoktam használni pályagenerálásra(néha tervezésre is), nem szokott gondja lenni a kitöltéssel.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Szalai_sz%E1mol%F3l%E9c/Szalai_sz%E1mol%F3l%E9c_r%E9tegeltlemez/124522.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Felirati_t%C3%A1bl%C3%A1k/%C3%9Ajratervez%C3%A9s/IMG_3397.JPG" border=0>

PSoft

Elvi síkon kérdezem...

CO2 lézereknél, kizárólag a fektetett/vízszintes cső elhelyezést/szerelést látni mindenhol.
Van-e elvi akadálya a cső bármilyen, a vízszintes síktól eltérő szerelésének?

Gondolok itt pld. egy függőlegesen állított, torony szerű szerelésre, vagy éppen, a gépvázban, méretkorlátok miatt, esetlegesen átlósan elhelyezett csőre.
Technikai akadályt nem látok, van-e bármi más egyéb, ami nem engedi a cső vízszintestől eltérő szerelését?

000000000

nincs, vannak lézerek, nagyobbak, viszi magával a keresztgerendán a lézercsövet, mintha maróorsó lenne...
nyilván a nagyobb mozgatott tömeg miatt csak kivágásra, vagyis vektorgrafikus feladatokra célszerű
használni, vagyis
a  #8332
kérdésem szerint szkennelés üzemmódra nem

PSoft

Ezt, én is tudtam.:)

Két gépünk is épült már a hídra telepített csővel.
Az egyiken 50W-os, a másikon 100W-os a cső.
Mint ahogy Te fogalmazol, "szkennelés üzemmódban".... sincs gond az "X" hídra telepített csővel.
Nem a híd "száguldozik" xxx m/s sebességgel, hanem az "X" híd kocsija a fejjel.
Vitathatatlan előnye a "hídra cső" megoldásnak, a lényegesen egyszerűbb sugárbeállítás, főleg egy nagyobb munkaterű gépnél.

000000000

gravitácios hütés elindul a fügöleges csöben....[#smile]

PSoft

Akár, a gravitáció is segíthet...
De én most...komolyan kérdeztem!:)

000000000

helyileg biztos már elöny élvez ez a szerelési modszer....

000000000

mégegyszer: nincs akadálya, kivágásra, vagyis vektorrafikus feladatokra...  

az enyém szkennelés üzemmódban is meggy, vagyis "nagy" sebességgel pásztáz a pontokat kiégetni...

nyilván egy 15 kilós -vízhűtés... tömeget 100-al nem reális

000000000

a meggy az nem műszaki fogalom, csak elcsesztem és nem jelzett hogy hibás.... mert nem tudja, hogy mit akarok írni.... (gyakran én se...   :)

000000000

na mégegyszer:  
a szkennelés az "X" (mondjuk) irányban kb 2 m/sec sebességgel rohangálva szkennel (pásztáz) a lézerforrással együtt...

000000000

tehát: ha csak kivágni akarsz, pl szabászt, akkor tökéletes, a sok tükör okozta izgit nem kell átélned

000000000

(szabászat)

PSoft

A "sok tükör" akkor is annyi, csak az izgi kevesebb!:))