Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem!

Alunál is, csak az eloxált felületekre.

000000000

lentebb a válasz.

000000000

De milyen modban nem mind fényes/fekete?
feltételeivel tisztába vagyok alunál:
felület alu oxid ~2500c
oxid alatt alu ~600...700c

PSoft

Szerintem...

Eloxált alunál, a felület porózus szerkezete teszi lehetővé a jelölést.
Majdnem színfüggetlenül, a lényeg a porózus felület.

Működik a dolog, akár a 2W-os kékkel is.
Még a natúr, alu színben hagyott felületen is.
Persze, a natúr elox felületen közel sem olyan "látványos", mint egy színezett, sötét, vagy fekete felületen.  

Más színesfémeknél, acélnál, inoxnál, több tíz Watt lézerteljesítmény,és/vagy segédanyag szükséges a hatékony jól látható,és kontúros jelöléshez.

000000000

Köszi!
Még annyi érdekelne hogy valami termikus festék késöbbiekben nyák gyártás lézerel miat érdekelne!
Én per pilanat mindig szinteres festékes megoldást jutotam az a (bizonyos por alakban) de felégethetö lézerel is szerintem....

PSoft

Termikus festék, lehet pld. a lézeres nyomtatók toner pora.

Voltak itt már ez irányú, sikeres kísérletek.
Ha meg tudod oldani a por(akár a színes is)egyenletes rétegben felvitelét a felületre, akkor jó eredményeket lehet elérni ezzel a módszerrel.

Magam is kísérleteztem a tonerporral.
A "hobby" módszer...
Alkoholban "oldva", ecsettel felhordva, vagy pld. modellezős festékszóróval a felületre fújva, kis gyakorlattal elérhető a vékony, egyenletes festékréteg.

A jobb,és drágább módszer, a kereskedelemben kapható kenhető/fújható, vagy spray formájú segédanyag használata.

ywathzay

Mennyire fájdalmas egy 10- vagy 20W lézercső, dióda, vagy mittudoménhogyhívják ára?

000000000

nekem nem sikerült, a festék elégett... a lézernyomtató 100-120 fokon rögzít, a lézer 250 fokon párolog...  kb

Kelepeisz Lajos

Érdekes a kérdésed, a kettő dolgot nem lehet egy kalap alá venni, jelen esetbe a tudomásom szerint  
6W kék dióda a legnagyobb piacon kapható aminek az ára kb 100000-130000ft, amíg egy 40W-os CO2 lézer cső a magyar piacon bruttó 110000ft kínai piacról meghozva 40-60000ft, arról nem beszélve hogy ezek csak lézer források, amiket különböző speciális egységekkel kell táplálni, és vezérelni, aminek az ára megint csak több tíz ezer forint.

u6p5jr23k

Hozzájutottam némi marha talpbőrhöz. Nosza, rá is engedtem a kemény 1W teljesítményt. Nem sokáig élveztem a rajzolatot. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem a szobába való. A szag félbehagyatta a kísérletet :(

Egyébként szépen rajzolt rá.

c2nsu773m

A marha nem patás állat?

Béni

Nem mindegyik ... [#eplus2]

hostya

A történet.. :)
=========
A falusi kocsmában Tamás bácsi kérdezget, meg hozzászól az ottani történésekhez...
Meg kérdezik tőle a többiek:  
- Maga most hülye, vagy csak "tettetyi" magát..?
- Tettetyi az apád f@..a ... :)
=========  
[#integet2]

000000000

A tevepata tudom hol van a nőkön de a marhatalp??? :)