Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

8m/másodpercenként, szinte hihetetlen.

bjam28

8 métert vág a lézer másodpercenként??  
Mutass már egy videót!

Percenként lesz az....

000000000

ET egy "földönkívüli"!![#vigyor4] Az ő környezetében simán dolgozhatnak a gépek földönkívüli sebességgel.[#vigyor5]

ANTAL GÁBOR

Védelmembe veszem ET t . Emlékezett a számra ( pl 6000 )  Műszaki emberként alapból a nemzetközi SI mértékegység ugrott be neki  . Ami természetesen m/s . Sajnos a gyakorlat más  a méter helyett mm t a sec helyett  percet kell érteni. Sokkal korrektebb lenne ha a gyártók is a kötelező SI rendszert használnák és ilyenkor az ember pl egy  0.1 es ( m/s) számot memorizálna.   De akkor hol maradna a reklám ?? A 70 es évek közepén jártam egy tőlünk keletre fekvő országban. Amikor az idegenvezető a sportuszoda medencéjének a nagyságát említette akkor azt literben adat meg   ( Persze hogy szépen hangzott az a nagy szám ) [#lookaround][#lookaround]

4ybj8h3c8

No igen. Milyen jól hangzik a kertészeti hirdetésben a "fantasztikus méretű, 13-15 cm kerületű paradicsom".

000000000

Ha védelmedbe veszed, tőled is szívesen megnézünk pl. egy 8 m/s-al 2 mm vastag acél lemezt lézerrel vágó TÉNYszerű infót.

000000000

Lehet sírni !  

https://www.youtube.com/watch?v=DC8hJ2lQqe4" TARGET=_fnew>Egy ismeretlen gyártó lézer vágás bemutató videó

ANTAL GÁBOR

Tibor ! végigolvastad amit írtam ?  Beszéltem én 2 m/s ról? Nem !( a beírásomban  0.1m/s  szerepel )

ANTAL GÁBOR

8 m/s ról  ( javítva )

000000000

Ha jól láttam, a #7059-ben saját magát is már kijavította, így továbbra sem értem mit védsz, az elírást nem lehet védeni, a műszaki igazságtartalma meg necces.
Mellesleg tök mindegy, hogy milyen mértékegység van a sebesség számlálójában és nevezőjében, az a lényeg matematikailag, fizikailag reális, igaz legyen. Az meg részlet kérdés, hogy minden szakmának, tudományterületnek vannak bevett mértékegység típusai, szokásai, amik az ott zajló eseményekhez a legkényelmesebb, legjobban érezhető számadatokkal definiálják a sebességet, vagy bármilyen más technológia adatot.

sasi

http://www.primapower.com/en/products/thelaser/syncrono-en/" TARGET=_fnew>A gép adatai. [#lookaround]

000000000

Közel 3.5m/s azért nem rossz egy noname cucctól.
Akkor képzeld egy neves gyártó gépe mit művel :)  

horcsab

A megadott sebesség a max átállási sebesség. Egy 2kW-os fiberrel soha nem vág ilyen sebességgel.

000000000

Itt a link.

http://www.pmax.hu/lezervagas.html" TARGET=_fnew>P Max Kft, Balatonfűzfő

Magam is voltam náluk, céges ügyben vágattam náluk acélanyagot cízsugárral.
Láttam a berendezéseiket, működés közben is.
Ne a Tibor45 rajzlapon történő 4-5 mm-es egységugrásaira gondoljatok, az még hobbi kategória alatt van.
Ez egy korrekt KKV, normális gépparkkal.
Korrekt szakembereik vannak.
És igen, 8800 mm/sec 1 mm-es aluminiumban, 8000 savállóban, és 8300 szénacélban. Valamint 5200-6300 2 mm-es anyagokban.
Ez van fiúk, el kell menni ilyen helyekre.
Ez nem Csillagváros, nem a legmodernebb gyár, ez egy működő magyar KKV.
Azt is hozzátettem, hogy ezek a sebességek már megindított, vagy szélről indított vágások esetén érvényes.
Ahogy írtam, furatok, vagy más anyagközépen lévő idomok vágásakor az anyag átfújásának idejére lassulhat a dolog.
Konkrét rajzot leadsz nekik, akkor rögtön kiköpi a gép a gépidőt, és megban az ár.

000000000

vízsugárral