Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Igen, én úgy tudom parafinon nyomatják át, csak az a baj hogy nátriumos a víz.

000000000

Miattam ne változtasd meg a döntésed.
Szerintem legjobb, ha megnézed a cég honlapját, és mit miért írnak elő.

vjanos

A divatos szin is szempont, de a vízkögátló és korroziovédö hatása miatt ajánlottam :)

E
Épületgépész helyeken kapható inhibitor folyadék, amit hasonlo céllal csapvízhez keverve töltenek a fütésrendszerekbe.

Kelepeisz Lajos

Ha értem, nem tudtam erről a funkciójáról a fagyállónak, én nem divatozás céljából akartam megfesteni a folyadékot, hanem az áramlás jól láthatóságáért.

ANTAL GÁBOR

A nátriumsók nagy része vízoldható . Szerintem nem fog komoly lerakódás képződni . A kalcium és magnéziumsók okozzák a vizkövet . No azokat cserélik le nátriumra és ammóniumra a gyanták . Én nem hallottam paraffinról . Én nem félnék az ioncserélt víztől ...

000000000

Attól, hogy megfested nem fog látszani az áramlás.
inkább csinálj plexiből meg egy csillagkerékből ilyen látvány elemet ;)  

4ybj8h3c8

Argon csöveket vagy 15 évig kizárólag átfolyó csapvízzel használtuk. Előbb megy tönkre egy lézercső, mint levízkövesedne, ha meg köves, szétbont, ecet, sósav és egy nap alatt rendbe lehet tenni. Nem kell ezen ennyit problémázni. Ha zárt rendszert használsz, akkor max. az tud kirakódni ami a vízben van, ha nem cserélgeted akkor nincs utánpótlás.

ANTAL GÁBOR

A festésre vannak olcsóbb szerek ( hisz a fagyállóba is azokat teszik .) Az anilinfestékek kis koncentrációban nagyon jól festenek . A barlangászok a búvópatakokat rezorszcin-ftaleinnel festik . Ismered mert a vízmértékek libelláiban is az van ..

Kelepeisz Lajos

Az üveg csőben nem fog látszani?

000000000

Ha teljesen tele van szinte észrevehetetlen az áramlás ha csak nincs benne buborék.  

Kelepeisz Lajos

Akkor marad az ioncserélt víz fagyállóval.
Egy másik érdekesség, a vízhez kell még hipót is tenni ez állítólag teljesen megszünteti az algaképződést.

000000000

Laboreszközöknél is ilyeneket használnak !  

http://www.laboreszkozkatalogus.hu/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/2/_/2.45-aramlasjelzo_1.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Ja igen értem mire gondolsz, igen ha látom az áramlást ott már gondok vannak, az akkor vagy bubi, vagy szennyeződés.[#eljen]

Kelepeisz Lajos

Rosszul fogalmaztam, azért akarom színezni, hogy a folyadék jelenlétét lássam a csőbe, a tiszta vizet macerás lenne látni a tele csőben.ű
Optikai tuning nem kell, nem búcsús ringlispi lesz, ez inkább egy vizuális visszajelzés lenne a hűtőfolyadék meglétéről.

000000000

Értem én hogy villany motor, de mi hajtsa ?
Tehát látod a jelenlétét a folyadéknak , de ha nincs áramlás semmi értelme !