Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Bírom ezt a Fórumot!:)
Ekkora szélsőségek a világon nincsenek, ugyanis egyfelől 100 Ft-ért szétépik egymást az adok veszekbe az egymást agyon taposó emberkék, más felől ide linkelnek olyan csúcstechnológiás extrém dolgokat, amik pl. annyiba kerülnek mint itt 1000 hobbysta összes játékos CNC kacatja együtt.:) Értem én, hogy jó dolog álmodozni, na de azért kérem, egy kis realitás érzék se ártana egy műszaki Fórumon.

000000000

Vágási kapacitásuk:

Maximális lemezméret: 1500x3000 mm
St37 normál felületi minőséggel: 15 mm-ig
Saválló és Inox: 8 mm-ig
Aluminium: 6 mm-ig

De én a földrajzi közelség miatt, és a telephelyen lévő másik cég ismerettsége miatt választottam őket, voltak referenciáik.
Nem a reklám helye akart lenni, nem hiszem, hogy Pesten, Győrött, Tatabányán, és más ipari környezetben nincs még egy tucat hasonló vagy jobb gépparkkal rendelkező csapat.

000000000

Te mesétél világcégnél szerzett referenciákról a Robsyval kapcsolatban.
Erre mondtam, hogy világcég a gépparkja közelébe nem enged, még karbantartási, takarítási céllal sem.
Amit ide linkeltem, egy magyar KKV, semmiképpen nem extrém.
Csak eltelt 25 év fölötted, hasba akasztasz fórumtársakat "ipari" tapasztaatokról, ennyiről szól a történet.
Itt egy másik magyar kisvállalalt.
http://www.tamaskft.hu/lezervagas" TARGET=_fnew>Tamás Kft.
-4,4 kW-os lézer
-Még a 25 mm-es lemezt is át tudják úgy lyukasztani, hogy csak egy vágásrésnyi kráter keletkezik.
-A mellékidők minimálisra szorításáról a 100.000 mm/perc-es gyorsjárati sebesség gondoskodik.
-Vékony lemezek plazma tartományban végzett vágásakor a vágási sebesség eléri a 30.000 mm/perc-es sebességet. Például az Lv1-es DC1-es lemez vágási sebessége 26.000 mm/perc.

000000000

Befejzhetnéd már a sületlenségeidet, amik még erős rosszindulattal, haugsággal is kevertek, ez a legrosszab fajta viselkedés, de csináld, téged minősít a semleges olvasók esetén.

A TÉNYEK, idézet a linkelt oldalról:

"A lézerek jelenlegi vágási sebessége 500 – 10000 mm/perc. Az extrém nagy vágási sebességek a 0,5 -1,5 mm vékony lemezek megmunkálására, kisebb munkaterülettel rendelkező lézergépekre jellemző. Ezek pozicionálási sebessége 300 m/perc is lehet és a maximális gyorsulás elérheti az 1g gyorsulást. A vastagabb lemezek megmunkálására szakosodott nagy munkatartományú (pl. 3000X6000–től a 3000X38000-ig) gépekre a 60m/perc pozicionálási sebesség és 0,5g gyorsulási értékek a jellemzők."

Na most akkor mi mennyi a valóságban és a te csak T45-öző álomvilágodban?:)

000000000

Ez így is van, igen csodálatos Robsy fejlsztéseim vannak világ cégeknél is. Azt ugyan soha nem írtam, hogy lézerügyben is már adtam el ilyen cégnek dolgokat (eleve még a teljes és hatalmas dinamikát tudó lézergravír fejlesztés be se fejeződött), ez a te hazugságod. Ugyanis nem tudsz ilyet idézni tőlem.

000000000

Akkor lássuk csak azokat a referenciákat , ne csak a levegőbe pufogtass !  
Nagyon szegény az aki ígérgetni sem tud ! :)  

000000000

Ez a lézer topik, menj a semlegesbe, ott fröcsögjél Pál stílusban, persze a hazugságaidra, rosszindulatodra ott se vagyunk kiváncsiak.

000000000

Olyan vagy mint robert hooke aki Newtont vádolta plágiummal, és annyi volt a bizonyítéka, hogy: el kell higgyétek hisz én mondom !  
Tények , tények, kőbe véset tények !  
Tehát akkor lássuk csak azokat a referenciákat !

000000000

Újfent bebizonyosodott, hogy szó sem volt ipari környezetről, és referenciáról.
Ha bemész egy autógyárba feliratozni a raktárba, vagy ebédet viszel a dolgozóknak, az még nem autóipari tapasztalat.
Tehát "fejlesztésed", ami azért idézőjeles, mert 25 éve megrekedt a már akkor sem iparinak nevezhető szinvonalon, CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN hobbisták között számíthat eladásra.
Itt kellene eladni zéró referenciával és erősen túlárazva a vezető, tényleg használható, referenciákkal rendelkező szoftverekhez képest.

4ybj8h3c8

Ezen az elven profi motorvezérlő építő vagyok, hiszen a tszcsében azt is építettünk, és szállítottunk Paksra. Valójában a keltetőgépekkel foglalkoztam de a papír mindent elbír.

000000000

Pont fordítva van, hobbystának alig adok el valamit, azoknak 99%-ban ingyenes, kis tudású tömeg CNC kacat kell.

Így aztán semmi nem bizonyosodtt be, csak az, hogy hazudozol előítéletesen, rosszindulatúan soakdszor is, és még szakmailag is igen ostoba vagy. Tudod írtam, ez a legrosszabb fajta embertípus itt a Fórumon, és az ilyen kemény reakció választ kap tőlem, mint a Robsy egységugrás, hiszen ezt érdemli!:)

000000000

Sajna még senki sem jelentkezett.:(
Olyan Fórumozó sincs, akinek van 4 W-os kék lézere, és érdekli egy nagy sebességű Robsy lézervezérlő teszt? Azzal már ~150 mm/s-al is lehetne gravírozni, ami ugyan még messze van az 1..2 m/s gravírozási sebességtől, de mégis csak több, mint amire egy 2 W-os képes.

000000000

Az ipari felhasználás elvárásairól nincsenek, vagy hiányosak a tapasztalataid.
Ilyen hozzáállással a gyárkapuig nem jutsz el, más kérdés, hogy drága ipari berendezésekre nem engednek fel sufnituning megoldásokat. Drága a gép, drága a gépidő, és összetett feladatokat kell magas rendelkezésre állás mellett végrehajtani.
A pénzügyi vonzatába bele sem megyek. Nálunk a beszállítóknak minimum 100 millás felelőségbiztosításuk van.
Ha fizetünk előleget beruházáskor, azt a beszállító által benyújtott bankgarancia mellett tesszük, és legalább a vételár 10%-a vissza van tartva garanciaként legalább 2-3 évre.
Nyilván nem olyan cégekről beszélek, akik az ebédet hozzák az irodába, de pl. a 30.000 € fölötti szerződéskötés esetén alap.
Ez nem jelenti azt, hogy alatta nincsenek ilyen kikötések, de efölött kötelező.
Aztán nem garázscégekről beszélünk, hanem Siemens, ABB, Honeywell, Linde, Voith, és egyéb cégekről beszélek.

000000000

Látom felakadt a tűd. Hazudjál még többet, mondjál még több butaságot, bánom is én.:))))  
 [#nyes]

000000000

Velem kicsit rossz lóra tettél barátom, mert pont a beruházási szerződéseket kötöm a cégünknél.
Szóval tudom, hogy ki és milyen feladatra lesz és lehet kiválasztva.
Velem, vagy hasonló pozícióban ülővel találkoztál volna, ha eljutottál volna az életben odáig.
Egy világcég még a referenciákkal rendekező gyártók között is erősen szelektál.
Ami nem jelenti azt, hogy azok ne lennének világcégek által gyártva, világszerte referenciákkal rendelkezve.
Csak éppen nem tartják megfelelőnek az iparágban, cégcsoportban.
Nálunk most történt meg először a cég történetében, hogy nem Linde targoncákat szerzett be a cég. Aztán a többi sem gagyi, csak ők éppen a top minőséget fogadják csak el, és most jutott oda a dolog, hogy másik cég meg tudta szorítani a Lindét, és le is győzte.
Szóval elképzelem, hogy jössz be a műszaki menedzsmenthez a DOS-os sufnituning kacatoddal, meg a papíron árnyékkergetéses egységugrásaiddal, hogy töröljük le a Honeywell, Siemens és egyéb vezérlőrendszereket, mert a tied jobb ennél a csicsavilágnál.
Édesapám, nálunk úriemberek vannak, szóval kapnál egy kávét és hozzá egy biztonsági őrt az egyik üres tárgyalóban, míg meg nem jön érted a mentő.